Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 14 september 2007

Meerderheid in zorgsector wil eerder stoppen met werken

Maar liefst 61% van de werknemers in de sector Zorg en Welzijn wil eerder stoppen met werken. Dit blijkt uit een kwantitatief opinieonderzoek dat Synovate/Interview NSS uitvoerde in opdracht van Careon, de marktleider op het gebied van levensloopregelingen in de zorgsector. Ook ervaart bijna de helft van de mensen binnen de sector met een pleeg- of zorgfunctie, het werk als zwaar of zeer zwaar. 60% van diegenen die eerder willen stoppen met werken, doen dat bij voorkeur rond het 58e levensjaar. Ondanks de zwaarte van hun beroep willen zij wél binnen de sector blijven werken.

Careon wil met het onderzoek de bekendheid en het gebruik van de regeling in brede zin peilen, alsmede de houding ten aanzien van het eerder stoppen met werken. Het onderzoek waaraan 338 respondenten binnen de zorg deelnamen, leert dat veel mensen weten van het bestaan van de regeling (slechts 16% geeft aan niet te weten wat de regeling inhoudt), maar laat ook zien dat er een groot gat is tussen wat mensen wensen (61% wil eerder stoppen met werken) en wat mensen doen (11% heeft een levensloopregeling afgesloten).

Het door Synovate/Interview NSS gehouden onderzoek toont verder aan dat een sabbatical binnen de beroepsgroep niet als een optie wordt gezien. Slechts 18% van de mensen in de sector blijkt geïnteresseerd te zijn in de mogelijkheid gedurende een langere periode vrij te nemen. Maar liefst 66% heeft hierin geen interesse.

De 61% die eerder wil stoppen met werken geeft aan dat van een eventueel faillissement van de levensloopregeling, zoals eerder geopperd door econoom Lans Bovenberg geen sprake is, aldus Paul Teuben van Careon. De levensloopaanbieder heeft in de sector Zorg en Welzijn een marktaandeel van boven de 50%. In ieder geval is het belangrijk dat de werknemers die nog geen levensloop hebben, maar wel eerder willen stoppen met werken, goed geïnformeerd worden.

Careon pleit ervoor dat de levensloopregeling vanuit de overheid meer gestimuleerd wordt. Zelf heeft de organisatie het initiatief genomen met de campagne 'Alles begint met een droom'. In deze campagne wordt werknemers én werkgevers de vele mogelijkheden van de levensloopregeling verteld, aan de hand van de dromen van mensen die daadwerkelijk werkzaam zijn binnen de sector.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - EINDE PERSBERICHT - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Publicatie:
Bij publicatie verzoeken wij de bron te vermelden: Synovate/Interview NSS.

Over Synovate/Interview NSS:
Synovate/Interview NSS is een full-service marktonderzoeksbureau, dat traditioneel een vooraanstaande positie bekleedt op het gebied van opinieonderzoek. Het is het eerste bureau dat de focus heeft verlegd van traditioneel marktonderzoek naar het meten en verklaren van klantrelaties. Voor meer informatie over Synovate/Interview NSS: www.interview-nss.com.

Over Careon:
Careon is de aanbieder van levensloop voor de sector zorg en welzijn. Eind 2005 begonnen als pionier in een nieuwe markt, is Careon inmiddels marktleider binnen de sector. Voor meer informatie over Careon: www.careon.nl.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Synovate/Interview NSS
Steven Engberts (Client Service Manager)
Bij afwezig: Dies Weijschedé (Research Executive)
Telefoon: 020 6070707
E-mail: Steven.Engberts@synovate.com

Careon
Paul Teuben (directeur)
Telefoon: 030 2775533
E-mail: Paul.Teuben@careon.nl


---- --