Ingezonden persbericht


13 september 2007

Nederlands grootste maandblad

Plus Magazine lanceert veelzijdig
50+ platform op Internet

Senioren zijn tegenwoordig niet meer achter de geraniums te vinden, maar achter hun computer! Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en Seniorweb* komt naar voren dat vijftigplussers net zo vaak online zijn als tieners. Vijftigplussers blijken zelfs de snelst groeiende groep internetgebruikers te zijn. De social communities voor ouderen schieten in het buitenland dan ook als paddestoelen uit de grond en ook op het Nederlandse Hyves is de 50+ doelgroep inmiddels ruim vertegenwoordigd. Surfende senioren zijn in opmars en het kersverse plusplatform PlusOnline blijkt dan ook een schot in de roos. In de eerste paar dagen na de lancering van de website lieten al ruim 3.500 bezoekers zich registreren.

Met haar nieuwe website www.PlusOnline.nl wil Plus Magazine het meest veelzijdige interactieve platform voor 50-plussers neerzetten, de meest complete digitale informatiebron én ontmoetingsplek voor deze doelgroep in Nederland. Met dit initiatief profileert Plus Magazine zich voor het eerst als echte autoriteit op het gebied van de internettende seniorendoelgroep. Dit in een maand die bol staat van activiteiten en seminars binnen deze doelgroep, zoals de 50+ beurs die op woensdag 19 september in de Jaarbeurs in Utrecht van start gaat.

Plusonline.nl; informatiebron en interactieve tools Op PlusOnline kunnen senioren onder andere terecht voor actuele informatie, amusement en service. De website is voor trouwe Plus Magazine lezers heel herkenbaar doordat de site dezelfde look & feel heeft als het magazine en een deel van de artikelen uit het blad is terug te vinden op de website. Daarnaast biedt PlusOnline haar gebruikers vele extra s zoals up-to-date artikelen die alleen op de site te vinden zijn, mogelijkheden tot opinievorming en discussie en een profielpagina. Deze pagina bevat verschillende persoonlijke functies waardoor de bezoeker interessante online artikelen kan bewaren in een eigen map of een eigen activiteitenagenda kan samenstellen en beheren. Naast deze persoonlijke functies bevat PlusOnline bovendien een aantal unieke tools. Voor de vele fietsliefhebbers is er een online fietsrouteplanner en dankzij de samenwerking met restaurantsite IENS klik je zo door naar de beste plekken om te eten en te drinken. Uiteraard is ook het thema gezondheid goed vertegenwoordigd op PlusOnline. Op de website vindt de bezoeker volop informatie, adviezen en tips over veelvoorkomende gezondheidsonderwerpen, specifiek gericht op de vijftigplus doelgroep.


* Bron: persbericht Seniorweb, 26 april 2007

----------
PlusOnline is een initiatief van Plus Magazine, dat met ruim 300 000 verkochte exemplaren en meer dan 1,4 miljoen lezers het grootste maandblad is van Nederland.

----------


Ingezonden persbericht