TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 14-09-2007

Televisie
STERREN.NL
Uitzending 14 september 2007

EMBARGO TOT:
VRIJDAG 14 SEPTEMBER 2007
18.30 UUR

FINALIST KEVIN TWEEDE AFVALLER
DE WEG NAAR THIALF

De talentenjacht DE WEG NAAR THIALF nadert zijn ontknoping. Van de drie overgebleven finalisten kreeg talent Kevin Smit vrijdagavond 14 september te horen dat hij geen kans meer maakt op de felbegeerde hoofdprijs. De prijs bestaat uit een optreden in Thialf en een platencontract.

Sinds 24 augustus zijn de nieuwe nummers van de finalisten te downloaden op diverse websites. Voor de finalist die afgelopen week de minste singles verkocht kwam vrijdagavond een eind aan een muzikaal avontuur. De zestienjarige Kevin uit Hoogeveen verkocht van zijn single 'Ben jij een droom' niet voldoende om kans te houden op de hoofdprijs.

DE WEG NAAR THIALF is een initiatief van STERREN.NL en wordt voor de derde keer georganiseerd. Van de ruim duizend aanmeldingen zijn uiteindelijk vier deelnemers overgebleven. Vorige week viel finalist Mirella als eerste af. De andere finalisten zijn Linsey uit Breda en Ronnie van Bemmel uit Nieuwegein.

Volgende week vrijdag 21 september zal op de website www.sterren.nl en het bijbehorende themakanaal bekend gemaakt worden welke deelnemer op basis van de verkoopcijfers zich de winnaar mag noemen van DE WEG NAAR THIALF. Het uiteindelijke doel van de talentenjacht is het Heerenveense Thialf waar de winnaar samen met bekende Nederlandse artiesten op 2 oktober zal optreden.