Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VLM Airlines viert feest in Manchester

Luchtvaartmaatschappij viert 5de verjaardag van de verbinding Manchester - London City en ziet gestage groei op de route Rotterdam - Manchester

Rotterdam, 14 september 2007 - Dit jaar viert VLM Airlines de vijfde verjaardag van haar vluchten tussen Manchester en London City. De maatschappij ondervindt momenteel een sterke vraag voor haar rechtstreekse vluchten vanuit Rotterdam naar de Britse hoofdstad en naar Manchester.

VLM Airlines startte zijn activiteiten in Manchester in september 2002 met twee vluchten per weekdag. Minder dan vijf jaar later hebben de klanten in het noordwesten van het Verenigd Koninkrijk nu een keuze uit zeven terugvluchten iedere weekdag, tussen Manchester en London City. De uitbreiding van het aantal vluchten is een erkenning voor het toenemend belang van de stad Manchester als grote Europese zakenbestemming.

Ondertussen heeft VLM Airlines zijn activiteiten in Manchester verder uitgebreid door de introductie van rechtstreekse vluchten naar het Europese vasteland.

In oktober 2006 begon VLM Airlines met een rechtstreekse verbinding van Manchester naar Antwerpen en in februari 2007 introduceerde de luchtvaartmaatschappij rechtstreekse vluchten naar Rotterdam. Passagiers hebben een keuze uit twee vluchten per weekdag op beide routes, alsook een vlucht op zondag. Verder wordt er ook een uitstekende verbinding aangeboden van Luxemburg naar Manchester, via London City.

Als innovatieve en dynamische luchtvaartmaatschappij zoeken we steeds naar nieuwe opportuniteiten. Onze keuze om vanuit Rotterdam rechtreeks naar Manchester te vliegen was dan ook een goede strategische zet, het aantal zakelijke passagiers die gebruik maakt van deze route kent een gestage groei. zegt Johan Vanneste, Managing Director van VLM Airlines.

Manchester is een belangrijke schakel in onze groeiplannen en met elf vluchten per weekdag naar drie bestemmingen bevestigen we onze positie als dé maatschappij voor zaken- en vrijetijdsreizigers in het noordwesten van het Verenigd Koninkrijk. voegt Vanneste eraan toe.

Bezoek www.flyvlm.com voor meer informatie en reservaties.

VLM Airlines in profile
VLM Airlines is actief sinds 1993 en biedt lijndiensten aan vanuit Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Jersey, Isle of Man, Luxemburg, Manchester, Rotterdam met bestemming London City. Vanuit Rotterdam worden er ook dagelijkse vluchten aangeboden naar Hamburg en Manchester en vanuit Antwerpen dagelijks naar Manchester. In de zomermaanden worden rechtstreekse vluchten aangeboden op de Kanaaleilanden vanuit Rotterdam. Hiernaast organiseert VLM Airlines een groot aantal bedrijfscharters naar uiteenlopende bestemmingen in Europa. De onderneming genereerde over 2006 voor de negende keer op rij winst en heeft 425 personen in dienst. Het totaal aantal passagiers van VLM Airlines nam tussen 2005 en 2006 met 9 % toe tot 682.000.

In januari 2006 kreeg VLM Airlines de titel van Regional Airline of the Year uitgereikt door het magazine Air Transport World.

Voor online reserveringen, vluchtschema's en overige informatie: www.flyvlm.com

VLM AIRLINES Marketing & Communications
Catherine Stuyck
Antwerp Airport PO Box 50
B-2100 Antwerp
Tel: +32 (0)3 285 68 93
Mobile: + 32(0)495 487697
E-mail: catherine.stuyck@flyvlm.com

Outsource Marketing & Communications
Nico Tempelaere
Tel: +32 (0)2 451 00 07
Mobile: +32 (0)477 436 434
Email : nico.tempelaere@outsource.be