Uphantis ziet in Second Life belangrijk intern en extern communicatiekanaal

SAP-dienstverlener opent virtueel kantoor in Second Life tegelijk met nieuwe vestiging in Den Bosch

Ede, 14 september 2007 - Uphantis, sinds een jaar SAP Business Channel Partner, opent een vestiging in de virtuele wereld Second Life. Het bedrijf beoogt hiermee veel meer dan alleen 'aanwezigheid'. De virtuele vestiging is vooral bedoeld als een nieuw middel om de communicatie tussen de eigen consultants en SAP-ontwikkelaars te verbeteren. Daarnaast wordt ook de bereikbaarheid van het bedrijf voor klanten verbeterd. De Uphantis-vestiging in Second Life wordt vandaag officieel geopend door Marinus ter Laak, managing director van SAP Nederland. Dit gebeurt tijdens de feestelijke, officiële opening van het nieuwe 'echte' pand van Uphantis in 's-Hertogenbosch. Uphantis heeft al vestigingen in Ede, Amsterdam en Sittard.

"Als leverancier van 'applied technology' kunnen we op Second Life niet ontbreken," zegt Henny Hurkens, directeur van Uphantis. "We denken dat 3D-internet de toekomst heeft en dat virtuele werelden daar een onderdeel van zijn. Voor ons is Second Life daarom beslist géén hype. We gaan het als een belangrijk communicatiemiddel inzetten. Uiteraard krijgen al onze medewerkers bij indiensttreding een avatar met 'Uphantis' als achternaam."

Communicatiemiddel

In de Second Life-vestiging kunnen de consultants die vaak buiten het kantoor zijn met elkaar vergaderen, maar ook lezingen en opleidingen volgen of geven. Uphantis zet Second Life ook voor haar eigen medewerkers in. Dit proces heeft Uphantis geautomatiseerd door koppelingen te bouwen met SAP XI en SAP ERP. Deze koppeling is tevens voor geïnteresseerde organisaties te verkrijgen als xApp. Verder kunnen klanten die over de Second Life-software beschikken virtueel informatie inwinnen en kan dit kantoor dienen als platform om producten en diensten aan de man te brengen.

Uphantis is in overleg met SAP Waldorf om in de virtuele vestiging ook een testmogelijkheid aan te bieden voor het SAP Developer Network (SDN), de informatieve online-community voor SAP-ontwikkelaars. Seminars en andere evenementen van Uphantis op Second Life zullen ook via SDN onder de aandacht worden gebracht.

De virtuele Uphantis vestiging is te bereiken via de SLURL secondlife://SAPLAND/126/128/25

Over Uphantis

Uphantis is een zakelijke dienstverlener op het gebied van managementconsultancy, projectconsultancy, organisatie & beheer en levert producten voor de integratie van bedrijfsprocessen binnen middelgrote en grote organisaties. Uphantis, opgericht in 2005, heeft vestigingen in Ede, Amsterdam, 's-Hertogenbosch en Sittard en telt op dit moment 160 medewerkers (www.uphantis.com).

Voor meer informatie

Uphantis, Bas van der Poel, tel. +31 (0)318- 43 97 80, e-mail bas.vanderpoel@uphantis.com

of MCS, Itske de Vries, tel. +31 (0)23- 562 82 08, e-mail itskedv@monogram.nl