Rechtbank Zutphen


Prinses Annette veroordeeld

Zutphen, 14 september 2007 - De Apeldoornse kantonrechter heeft prinses Annette veroordeeld wegens een ernstige snelheidsovertreding tot een geldboete van EUR 780,-. Daarnaast veroordeelde de kantonrechter haar tot ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van vier maanden met aftrek van de tijd waarin het rijbewijs ingehouden is geweest, waarvan drie maanden en twee weken voorwaardelijk. Feitelijk komt dit er op neer dat het rijbewijs maandag, 17 september, wordt teruggegeven.

Op 31 augustus 2007 heeft zij ter hoogte van de afslag Kootwijk van de A1 155 km per uur gereden waar 80 km per uur toegestaan was. Bij de bepaling van de hoogte van de straf heeft de kantonrechter rekening gehouden met de vaste tarieven voor geldboetes die gehanteerd worden bij een overschrijding van de maximumsnelheid van 75 km per uur.

Met betrekking tot de ontzegging van de rijbevoegdheid overwoog de kantonrechter dat zij niet eerder met justitie in aanraking is geweest en dat in het kanton Apeldoorn slechts dan aan een first offender een onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid wordt opgelegd wanneer in het concrete geval sprake is van reële gevaarzetting. Daarvan was op deze weg op dat moment geen sprake.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 14 september 2007