Jean Marie Pfaff gaat schildervoetballen met Pim Smit


Opbrengst keeperkunst voor epilepsiepatienten

TIENEN, 20070830 -- Oud voetbal international en voormalig beste keeper van de wereld Jean Marie Pfaff gaat op 14 september aanstaande in verf gedoopte voetballen vangen, uitgooien en trappen, en wel op het schildersdoek van kunstenaar Pim Smit. Hij doet dat ter gelegenheid van een speciale 'art meets sport match', zo maakten beiden bekend. Ze vragen hiermee aandacht voor de nationale sportdag voor epilepsiepatienten die gehouden wordt in Sportcomplex de Grand Slam in Tienen (Belgie) 23 September 2007.

De kunstwerken zullen via Ebay ter veiling worden aangeboden en de opbrengst zal gaan naar onderzoek ten behoeve van de genezing van epilepsie.

Smit zal de oud-professional de met verf besmeurde voetballen aanschieten waarna Pfaff ze eerst zal vangen en vervolgens op het doek van Smit zal gooien, waarna Smit de werken zal afwerken. Smit noemt dit debestekeeperkunst. Evenals het vorig jaar gelanceerde "schildertennis" project met Oud prof tennisser Richard Krajicek, zal ook dit een spetterend schouwspel worden. Vorig jaar bracht de actie met Richard Krajicek 10.000,- euro op.