Ingezonden persbericht



BOEKENBEURS VOOR NEPAL
14 SEPTEMBER HARMONIE GRONINGEN

14 september
9.30-16.30 uur
Harmonieplein
Oude Kijk in 't Jatstraat 26, Groningen
Boekenbeurs door Stichting Didi,
tien studenten met een hart voor vrouwen in Nepal.

Op 14 september organiseert Stichting Didi tussen 9.30 en half 16.30 een boekenbeurs op het Harmonieplein aan de Oude Kijk in 't Jatstraat in Groningen, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het project Women Empowerment Nepal.

Stichting Didi bestaat uit een groep van 10 enthousiaste studenten. Gezamenlijk proberen wij voldoende geld bij elkaar te krijgen om in de Zuid Nepalese stad Bharatpur een huis op te richten waar 15 vrouwen onderdak en cursussen krijgen. Het project richt zich op vrouwen afkomstig uit vrouwenhandel, gescheiden vrouwen en vrouwen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld en om deze redenen niet meer geaccepteerd worden binnen de eigen familie. De bedoeling is dat de 15 vrouwen na 1,5 jaar economisch zelfstandig zijn, door bijvoorbeeld het runnen van een eigen bedrijfje.

De boeken die verkocht worden op de boekenmarkt zijn de afgelopen weken gedoneerd door inwoners van de provincie Groningen. Een oproep door Stichting Didi om boeken in leveren ten baten van vrouwen in Nepal werd door de Groningers zo enthousiast opgepikt, dat de boeken in aantal en verscheidenheid zeker voor een succes gaan zorgen. Activiteitencoördinator Renee Been is 2,5 maanden in Nepal geweest: "Terug naar huis, onze welvaart, en niets meer doen voor de mensen daar voelde niet goed. Zo is mijn enthousiasme om mee te werken aan stichting Didi ontstaan. Voor dit kleinschalige en concrete project met een groep leuke mensen wil ik mij graag voor 100 % inzetten!"

Achtergrond project Women Empowerment Nepal en Stichting Didi Door kinder- en vrouwenhandel belanden veel Nepalese vrouwen in buurland India gedwongen in de prostitutie. Als vrouwen op eigen initiatief of met behulp van organisaties de seksindustrie ontvluchten, kunnen zij bij terugkomst in Nepal vaak niet langer rekenen op steun van hun familie en oude gemeenschap. Ook voor gescheiden vrouwen en slachtoffers van huiselijk geweld is dit vaak het geval. Stichting Didi wil in samenwerking met de Nepalese vrouwenorganisatie IWDC (Ideal Women Development Centre) deze vrouwen helpen.

Stichting Didi is ontstaan uit het vrijwilligerswerk van de initiatiefneemster Wike Been bij het IWDC. Samen met deze organisatie heeft Wike gedurende haar verblijf het plan Women Empowerment Nepal uitgedacht. Omdat het voor de Nepalese organisatie moeilijk is geld bij elkaar te brengen voor de uitvoer van het plan, besloot Wike in Nederland een groep enthousiaste jonge mensen bij elkaar te brengen om het plan te verwezenlijken. Inmiddels is Stichting Didi opgericht en hard bezig geld voor het huis bij elkaar te krijgen en informatie over de situatie in Nepal te verspreiden. __________________________________
Niet ter publicatie:
Voor meer informatie kunt u bellen met Wike Been 06 471 035 70 -----------------------

www.stichtingdidi.nl
info@stichtingdidi.nl


---- --