Ingezonden persbericht


PERSBERICHT~PERSBERICHT~PERSBERICHT~PERSBERICHT

Hoorn op Vrijdag 14 september

Op vrijdag 14 september wordt de laatste Nachtmarkt van dit jaar in de Hoornse binnenstad georganiseerd. Tussen 18.00 en 24.00 uur kunt u uw hart ophalen bij deze enorm gezellige happening met vele gezellig verlichte kramen op de Gouw, Gedempte Turfhaven en het Grote Noord en diverse aansluitende activiteiten.

Nachtmarkt
De Nachtmarkt is ruim tien jaar geleden voor het eerst in de Hoornse binnenstad georganiseerd. Inmiddels is dit een jaarlijks terugkerend evenement van formaat geworden waar een enorm aantal mensen op afkomt. Uiteraard wordt een gedeelte van de markt bezet door winkeliers die met hun koopjes en aanbiedingen naar buiten gaan en is een ander gedeelte voor de reguliere standhouders gereserveerd.

De nachtmarkt staat garant voor een aantal gezellige winkeluurtjes, waarna het goed toeven is op de gezellige pleinen in het Hoornse centrum.

Live Muziek Roode Steen
The Very 80's: de jaren tachtig zijn terug!

Muzikaal gezien staan de jaren tachtig niet in erg hoog aanzien. Het tegengestelde geldt voor de band die de muziek uit dit decennium met verve brengt: The Very 80's brengt de grootste hits uit de jaren tachtig en laat horen dat er wel degelijk genoeg viel te beleven.

Depressie, Koude Oorlog, neutronenbommen: het lijkt alsof de jaren tachtig bepaald geen lolletje waren. Maar het was ook de tijd van Wham!, Madonna, Duran Duran, Doe Maar en The Simple Minds. The Very 80's is een spetterende band die de muziek uit de jaren tachtig live prachtig laat herleven. Het levert het publiek het bekende a-ha gevoel op en volop herinneringen aan een wonderbaarlijke tijd, toen oost nog oost en west nog west was. Wie luisterde niet naar de laatste hits van Frankie Goes To Hollywood op de Sony Walkman? Sinds een jaar of vijf toeren de zes Very 80's door het land en altijd tot verrassing van het publiek en zichzelf! Want zelfs de band zelf wist niet dat muziek uit de jaren tachtig nog zo populair was. De imitaties van Madonna en Michael Jackson in het publiek zeggen genoeg, het meezingen met Ghostbusters en I Save The Day kent geen grenzen. The Very 80's zullen op vrijdag 14 september op de Roode Steen in Hoorn een staaltje van hun kunnen ten beste geven. Getooid in strak pak, tuinbroek, zweetbandjes en buttons brengen zij de jaren tachtig helemaal terug!

The Very 80's zijn: Léon Schuld - drums, Klaas Ottens - gitaar, Marcus Soeters - toetsen, Bernd Ooijevaar - bas, Janina Plat - zang en Cor Dol - zang en gitaar.

Nachtconcert in de Koepelkerk
Tijdens de nachtmarkt zal de organist Bas Groenewoud uit Utrecht een tweetal korte concerten verzorgen in de kerk van de H.H.Cyriacus en Franciscus, ook bekend als de Koepelkerk, Grote Noord 15 te Hoorn. De kerk zal tijdens dit concert verlicht zijn met vele kaarsjes en waxinelichtjes. Als u even de drukte wilt ontvluchten en in een aangename sfeer naar de orgelklanken wilt luisteren dan hebt u hier een prima gelegenheid. . De aanvang van deze concerten, die ca. 30 minuten duren, is om 21.30 uur en 22.30 uur. De toegang is gratis maar wel kunt u een vrijwillige bijdrage geven op de collecteschaal.

Cabaret en theater
Theatergroep het Gezelschap presenteert op 14, 15 en 16 september OP Roet! Professionele theatermakers en vele Hoornse amateurspelers en - dansers nemen het publiek in twee uur mee langs verschillende korte en langere voorstellingen. Het publiek kan kiezen tussen de LandRoet en de ZeeRoet, die tegelijkertijd van start gaan vanaf het Schouwburgplein. In de LandRoet gaat het publiek 'OpStap' in het noordelijke gedeelte van het centrum van Hoorn, de ZeeRoet leidt het publiek door het havengebied van Hoorn. De Roets zijn geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar. De wandeling duurt ruim twee uur en is grotendeels buiten. Gepaste kleding en schoeisel zijn dus aanbevolen. Niet alle locaties zijn gemakkelijk begaanbaar voor rolstoelen en minder validen. Entree: E 6,50 (excl. reserveringskosten van E 1,- per reservering). Alle informatie over tijden en reserveringen treft u op www.hetgezelschaphoorn.nl

Cabaretquiz Is dat nou nodig?
Op 14, 16, 21 en 23 september is het nog mogelijk om mee te doen aan deze quiz in Huis Verloren aan het Kerkplein. Jong en oud, Horinees of niet, het maakt niet uit als je maar goed oplet. De antwoorden van de Quiz zitten namelijk verborgen in de verhalen en liedjes die tijdens het theatergedeelte voor de pauze worden geuit. Na de pauze begint de Cabaretquiz "Is dat nou nodig?", waarna de prijsuitreiking volgt en er wordt afgesloten met muziek. Kom gewoon, want het is leuk, leerzaam en de toegang is gratis. Reserveren is wel nodig en kan op telefoonnummer 0229-219420 of per e-mail info@livingproductions.nl

Kortom, een gezellig, interessant, muzikaal, theatraal en vooral (na)zomers evenement. Zorg dat u hem niet mist!


---- --