Ingezonden persbericht


Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors 14-9-2007; Betreft eerste trainingsdag verslag Grand Prix Portugal, circuit Estoril ( 4.182 m)

Zieke Litjens (25e) weet zich kranig te weren in Estoril

Webb (28e) begint weekend goed

In een warm Estoril zijn de eerste trainingen en kwalificaties verreden voor de Bwin.com Grande Premio de Portugal. Het DeGraaf Grand Prix team kan tevreden terugkijken op de eerste dag. Joey Litjens wist zich tijdens de eerste kwalificatie naar een 25e positie te rijden, ondanks een griepaanval. Voor Danny Webb is het de eerste keer dat hij rijdt op het circuit van Estoril. Hij kwam tot de 28e positie.

Al meteen in de eerste vrije training hadden beide rijders de snelheid er goed in zitten. Litjens wist zelfs even rondetijden te klokken die goed waren voor een top 20-klassering. Uiteindelijk finishte hij op een hoopgevende 24e plaats. Dat was al opmerkelijk, omdat Litjens met een verkoudheid en lichte koorts rijdt. Webb gebruikte de vrije training om de baan te leren kennen en deed dat met een 27e positie niet onverdienstelijk.

Joey Litjens: "Ik voel me echt erg beroerd. Ik zit te zweten en loop continu te hoesten. Ik voel me erg slap, maar ik moest er doorheen bijten en ben er tóch voor gegaan. Gelukkig pakte het goed uit. Ik was eigenlijk blij verrast toen ik de tijden zag. Dat gaf mij nog meer strijdlust en motivatie. Vooral in de kwalificatie moest ik op mijn tanden bijten, maar het ging goed. Ik kon een aantal ronden in de 1.47 rijden, waar ik vorig jaar niet verder kwam dan 1.49. Vooral na mijn pitstop kon ik 47'ers rijden. Tegen het einde van de kwalificatie probeerde ik deze tijden te verbeteren, maar het ging gewoon niet meer. Ik kon heel dicht in de buurt van mijn snelste tijd rijden, maar verbeteren was te veel gevraagd. Ik ben bij dokter Costa geweest en ik hoop dat ik me in de kwalificatie van zaterdagmiddag beter voel, zodat ik nog een stuk van mijn tijd af kan rijden."

Zoals vele circuits op de kalender is ook Estoril een nieuwe baan voor Danny Webb. Hij heeft inmiddels de eigenschap ontwikkeld om zich een nieuw circuit snel eigen te maken. Ook in Estoril wist de kleine Brit al snel competitieve tijden te rijden.

Danny Webb: "Het ging naar wens. Donderdag ben ik meerdere malen op de baan geweest samen met teammanager Jarno Janssen. Hij heeft hier meerdere malen gereden en kon als oud-coureur zijn kennis van de baan aan mij overgedragen. Dat heeft mij echt geholpen. Estoril is één van de moeilijkste circuits op de kalender. De laatste tijd zit ik aan de verkeerde kant van de 30 in de uitslagenlijsten, maar dankzij de hulp van Jarno ging het nu een stuk beter. Maar ik ben er nog lang niet en als ik de tijden van de rijders in de top 20 zie, moet ik bijna 1,5 seconde sneller gaan. Uiteraard is dat ook mijn doel en ik denk dat ik het zou kunnen. De motor voelde sterk en de vering was ook goed. Met deze afstelling moet ik zeker nog een seconde sneller kunnen."

Uitslag 125cc kwalificatie
Voor de volledige 125cc kwalificatie uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

Uitslag 250cc kwalificatie:
Voor de volledige 250cc kwalificatie uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

Uitslag MotoGP klasse (tot 800cc 4-takt):
Voor de volledige MotoGP vrije training uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

************