Pettree, een onverwacht succesvol relatiegeschenk


NOORDWIJKERHOUT, 20070914 -- Amper een jaar geleden begonnen studenten een mini-onderneming om het product Pettree op de markt te zetten. Het levende plantje in een sleutelhanger is in korte tijd uitgegroeid tot een succes. In korte tijd vlogen in Nederland al meer dan 100.000 Pettrees over de toonbank.

Studentondernemers Mark van Zelst (21) en Tobit van Dijk (19) richtten in 2006 de onderneming TMS Inventive Trading op met als doel een origineel product op de markt te brengen voor extra inkomsten. Dit product werd de Pettree.

[Foto Pettree] Pettree is het levende plantje in een plexiglas sleutelhanger. Pettrees zijn cactussen en vetplantjes en hebben dus niet al te veel water en zonlicht nodig. Het volstaat om ze één keer om de twee weken een beetje water te geven. Dat kan door de capsule in een schaaltje met water te zetten. Aan de bovenkant van de sleutelhanger zitten twee luchtgaatjes, zodat het gezelschapsplantje voldoende zuurstof krijgt.

Een Pettree kan maandenlang in zijn kasje overleven. Als het plantje te groot wordt voor het omhulsel, kan het worden overgepoot naar een ruimere plantenbak.

"Het was allemaal erg spannend toen wij net begonnen", vertelt algemeen directeur Mark van Zelst. "In afwachting van de levering gingen wij op zoek naar afnemers. De interesse was dusdanig hoog dat wij in no-time uitverkocht waren". Inmiddels zijn er binnen een jaar tijd meer dan 100.000 Pettrees in Nederland verkocht.

"De afgelopen maanden zijn wij ook sterk gegroeid in het buitenland en zitten wij al in 8 Europese landen met onze producten", aldus mededirecteur Tobit van Dijk.

Op dit moment zijn de studenten zich druk aan het voorbereiden op de decembermaand. Pettree wordt veel ingezet als relatiegeschenk omdat het origineel en gemakkelijk bedrukbaar is. "Vorig jaar tijdens de introductie hebben wij heel veel bekende bedrijven mogen voorzien van een Pettree met bedrijfslogo en dit jaar verwachten wij er ook weer veel van", aldus Mark.

De Pettree is uitermate geschikt om als origineel relatiegeschenk in te zetten. Er zijn diverse mogelijkheden om een logo of slogan op de Pettree te laten drukken. "Op deze manier draagt de ontvanger altijd twee dingen bij zich: een symbool voor de groeiende relatie met het bedrijf en tevens het bedrijfslogo", aldus algemeen directeur Mark van Zelst.

De studenten zitten zeker niet stil en zijn dan ook meer met hun werk bezig dan met hun studie. Naast Pettree verkoopt het bedrijf tevens Mopods, iWoofers en Flingo's. Er staat nog een nieuw project op stapel dat 1 november van start moet gaan. Het project heet in ieder geval ffshoppen.nl maar meer willen de studenten er nog niet over kwijt. Volgens de heren wordt het een gegarandeerd succes. Meer informatie over de studenten en hun bedrijf kan worden gevonden op http://www.tmstrading.nl of via www.pettree.nl