De Melkweg

40UP

Rock Now Rollator - de dansnacht voor 40+

dj's Harry de Winter / Alex van Oostrom
vj Fenno Werkman

vrijdag 14 september ( Melkweg, The MAX ( aanvang 21:00 uur (
vvk E 15,00 / deur E 17,50 + lidm.

De babyboomgeneratie wil dansen! Dat bleek afgelopen juni en september wel bij eerdere edities van 40UP, de dansnacht voor de 40-plussers. De generatie die opgroeide met onder anderen The Beatles, The Rolling Stones en James Brown, gaat ook op oudere leeftijd graag met de voetjes van de vloer. Eindelijk is er dan nu een dansnacht waar de 40plussers de vervlogen tijden van weleer kunnen herbeleven. Op regelmatige basis vindt in de Melkweg 40UP plaats en de eerstvolgende editie is op vrijdag 14 september aanstaande.

Op 13 april treden dj's Harry de Winter en Alex voor Oostrom op. Zij draaien muziek uit de jaren '50, '60 en '70 waarbij de originele filmpjes verzameld door vj Fenno Werkman worden vertoond. Muziek en originele video's van bijvoorbeeld "Sex Machine" van James Brown, "I Wanna Hold Your Hand" van de Beatles, "Statisfaction" van The Rolling Stones, "Wooly Bully" van Sam the Sham and the Pharaoh's zorgen voor vuur op de dansvloer. Het belooft een groot feest te worden.

Na het eerdere succesvolle edities van 40UP in de Melkweg en Paradiso is er duidelijk behoefte gebleken aan dansavonden voor de 40plusser, want nergens in de stad (eigenlijk nergens in Nederland) kan je echt op jouw manier dansen als je boven de 40 bent. Nachtclubs? Parenclubs? Er is een groot manco, de babyboomgeneratie houdt namelijk niet op met popmuziek en dansen als zij 40, 50 of 60 jaar zijn.