De Melkweg

PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

SONIC WARFARE IV: DEEP MEDI LABELNIGHT
line-up: Goth Trad (Jap) / Mala (UK) / Kromestar (UK) / Hijak (UK) / Silkie vs Quest (UK) / U Dub (NL) / Hosted by Sgt Pokes (UK)

belangrijkste dubstep label strijkt neer in Melkweg

Melkweg ( vrijdag 14 september ( 24:00 uur ( E 12,00 + lidm

De Melkweg pakt voor de vierde keer uit met een dubstepavond van wereldniveau. De vierde editie van Sonic Warfare staat geheel in het teken van het belangrijkste dubstep-label: Deep Medi. Voor het eerst staan alle belangrijke artiesten van dit label in Nederland op één podium. Na de succesvolle laatste editie van Sonic Warfare tijdens het 5 days off festival in juli steekt de Melkweg opnieuw haar nek uit voor deze spannende nieuwe muziekstijl.

Sinds de opkomst van de jungle in de jaren '90 is er niet meer zo'n revolutionair dancegeluid uit Engeland gekomen als dubstep. Geworteld in de underground van London is dubstep hét geluid dat de clubs, kelders en loodsen van de Engelse hoofdstad aan het dampen brengt. En de hype verspreidt zich gestaag door Europa. Muzikaal gezien is dubstep een combinatie van jungle, 2step, dub en hiphop. Doorspekt met Jamaicaanse dub/reggae en met een half-time beat die de muziek extreem dansbaar maakt is dubstep bezig de dansvloeren van de wereld te veroveren.

Deep Medi is het belangrijkste dubstep-label van het moment. De Japanner Goth Trad is een grootheid in eigen land en is momenteel op tour door Europa. Hij is een vreemde eend in de Britse dubstep, maar deze Japanner mag tot de grootste producers in het genre worden gerekend. De dag voor het optreden in de Melkweg staat hij op DMZ in Londen, de grootste dubstepavond aan deze kant van de maan. Mala, de helft van het duo Digital Mystikz, die weer achter de DMZ avonden zitten, is ook van de partij. Samen met Kromestar en Hijak - laatsgenoemde is de broer van Skream - behoort hij tot de tweede generatie dubstep producers: de generatie die nu de dienst uitmaakt. Dat de dubstep zich razendsnel ontwikkelt blijkt wel doordat zich nu alweer een derde generatie producers aandient, waarvan Silkie en Quest de vaandeldragers zijn. Zij zijn de nieuwste toevoegingen aan de stal van Deep Medi en met hun twintig jaar de jongste in de scene.
De avond wordt medegeorganiseerd en gehost door U Dub, de Nederlandse voorloper van de dubstep en de man achter hét Nederlandse dubstep radioprogramma: Viral Radio (www.lijn5.com)

In december vorig jaar presenteerde de Melkweg de eerste editie van Sonic Warfare met een sterrenline-up van Digital Mystikz, Skream en Loefah. In april vond de tweede editie plaats, die wederom een waanzinnige avond opleverde met Distance, Plastician en opnieuw Loefah. Tijdens 5 days off begin juli kon een ruimer dancepubliek kennis maken met de unieke dubstepsound van Sonic Warfare, tijdens de derde editie met o.a. Kode9 en Conquest vs. Cyrus. Deze vierde editie brengt met de Deep Medi Labelnight een compleet unieke line-up naar Amsterdam, waarover op internet al ruimschoots gespeculeerd wordt en velen de overtocht naar het vaste land van Europa zullen maken. Maar Sonic Warfare is er voor alles om het Nederlandse en Amsterdamse publiek mee te slepen in de geweldige stroming die DUBSTEP heet.