Politie Midden- en West Brabant

Vier personen aangehouden na grote brand Moerdijk

MOERDIJK, 14 september 2007

Vier personen aangehouden na grote brand bij bedrijf

MOERDIJK: Op vrijdagavond brak er rond 18.00 uur brand uit bij een bedrijf op industrieterrein Moerdijk. Op het buitenterrein van het bedrijf vatte een groot aantal paletten vlam. De brandweer rukte met groot materieel uit. De politie hield 4 personen aan op verdenking van brandstichting. Bij de brand raakte niemand gewond.

Op vrijdagavond brak er een grote brand uit bij een bedrijf aan de Houtsnipweg. Getuigen zagen even tevoren een aantal mannen op het terrein lopen. De politie hield vier personen aan op verdenking van brandstichting. Het gaat om vier Oost-Europese mannen. Zij zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie heeft in de omgeving getuigen gehoord.

De brandweer rukte direct na de melding met groot materieel uit vanuit meerdere korpsen in de omgeving. Met acht tankautospuiten, een hoogwerker en meerdere waterkanons werd de brand gedurende de avond bestreden. De brandweer verzorgde een groot watertransport om de brandweerlieden van de benodigde hoeveelheid water te kunnen voorzien. Om 21.30 uur werd het sein brand meester gegeven. De bluswerkzaamheden zullen naar verwachting tot zaterdagochtend vroeg doorgaan.

De politie zette de omgeving gedurende de avond af. De GGD kwam ter plaatse om eventuele slachtoffers te behandelen. Ook was de gemeente ter plaatse. Burgemeester Van Duijn stelde zich ter plaatse van de situatie op de hoogte.

Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen, zo concludeerde de Regionale Milieudienst. Omdat het bedrijf op een industrieterrein ligt is er geen gevaar ontstaan voor omwonenden.

Auteur: Inge Rijgersberg