Ingezonden persbericht

Persbericht Recht door Zee

Datum: vrijdag 14 september 2007

Recht door Zee zegt vertrouwen op in PvdA

Hoe was het ook alweer?

In de gemeente Edam-Volendam maakt Recht door Zee sinds 2006 deel uit van het college van Burgemeester en Wethouders. Recht door Zee is onder andere ontstaan om misstanden in gemeenschap, gemeenteapparaat en politiek aan te pakken en te verbeteren. Mede door wethouder Jaap Bond van Recht door Zee zijn daar nu veel zaken van aangepakt, voorbereid en op de rails gezet. Zo is er nu een begin gemaakt met de reorganisatie van de ambtelijke top en als er ook maar een schijn van belangenverstrengeling is, dan wordt daar tegen opgetreden.

Ook zijn er vele zaken nu neergezet die niet geregeld waren, waaronder de financiën en plannen rondom de nieuwbouw van Welzijn Edam, de financiering van een nieuw welzijnsgebouw Pius X in Volendam, een aanzet om te komen tot een verkeersvrije dijk in Volendam, de financiële positie van onze gemeente, de bouw van broodnodige schoollokalen, de ontwikkeling van woningbouw in de Zuidpolder en de Gouwwijk, de komst van een MBO opleiding, de ontwikkeling van woningen en detailhandel op het Korsnäs terrein en nog veel meer.

Veel zaken van groot belang waarbij wethouder Jaap Bond direct of indirect heeft gezorgd voor het scheppen van de randvoorwaarden voor de genoemde projecten. De wethouder heeft zich daarbij ook heel hard ingezet voor projecten van de andere wethouders. Niet in het minst als het ging om projecten die eigenlijk vielen onder de verantwoordelijkheid van de PvdA wethouder.

Stand van zaken

De PvdA heeft het nodig gevonden om de wethouder van Recht door Zee weg te sturen alleen maar om zijn directe stijl van communicatie. Iets wat je van een coalitiepartij niet verwacht en wat ook niet wijst op enige vorm van loyaliteit. Intern binnen de coalitie was die loyaliteit al vaker een punt van discussie omdat de PvdA zich meer dan eens op het standpunt stelde dat samenwerken betekende dat de PvdA zin doorgedreven moest worden.

Hoe nu verder

Het zal duidelijk zijn dat de PvdA voor onze gemeente niet de juiste partij is om aan het stuur te zitten en dat ze geen betrouwbare coalitiepartner is gebleken. We hebben er helaas ook geen vertrouwen in dat dit de komende tijd zal veranderen. Recht door Zee heeft wel vertrouwen in Volendam|80 en heeft deze partij dan ook gevraagd om het initiatief te nemen om te komen tot een coalitie zonder de PvdA. Hierdoor kan het beleid zoals dat mede door Recht door Zee en Jaap Bond is neergezet verder opgepakt worden.

Noot voor redactie