Gemeente Binnenmaas

Extra maatregelen bij Nightmare Outdoor

In de nacht van 15 op 16 september dit jaar wordt op het terrein van Recreatieoord Binnenmaas het evenement Nightmare Outdoor gehouden. Het evenement wordt evenals vorig jaar georganiseerd door UDC Events.

In het evenementenbeleid dat door de gemeenteraad is vastgesteld is bepaald dat een dergelijk evenement eenmaal per jaar kan worden georganiseerd. Begin dit jaar heeft de gemeenteraad van Binnenmaas besloten, dat zij dit beleid met ingang van 1 januari 2008 wil aanpassen. Dit betekent concreet dat het evenement vanaf 1 januari 2008 niet meer georganiseerd mag worden in de gemeente Binnenmaas. De raad zal later dit jaar een besluit nemen over het aan te passen evenementenbeleid.

Dit jaar vindt het evenement dus nog wel plaats omdat de aanvraag van UDC Events voldoet aan het op dit moment geldende beleid. Bij het evenement worden 12.500 bezoekers verwacht.

De afgelopen maanden is in overleg met alle hulpdiensten als de politie, brandweer, milieudienst en wegbeheerders gesproken over de voorwaarden waaronder de vergunning zou kunnen worden afgegeven. Op basis van dit overleg heeft de aanvrager een uitgebreid draaiboek uitgewerkt waarin onder meer aandacht wordt besteed aan volksgezondheid, veiligheid en beveiliging en verkeer. Het draaiboek is de basis voor de vergunningverlening. Daarnaast heeft de gemeente in de vergunning de nodige voorwaarden opgenomen om de overlast voor omwonenden zo veel mogelijk te beperken. De aard van het evenement maakt het echter onmogelijk dat dit plaatsvindt zonder dat iemand hier iets van merkt. Zo zal het evenement hoorbaar zijn in de omgeving.

Extra maatregelen

Om de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken hebben burgemeester en wethouders bij de verlening van de ontheffing een maximum gesteld aan het toegestane geluidsniveau. Het inregelen en afstemmen van de geluidsapparatuur gebeurt in overleg met de Milieudienst Zuid-Holland-Zuid. De milieudienst zal tijdens het evenement zowel op het terrein van het recreatieoord als in de omgeving geluidsmetingen verrichten ter controle. Op deze wijze wordt gewaarborgd dat het toegestane geluidsniveau wordt nageleefd.

Daarnaast zijn maatregelen genomen om te voorkomen dat bezoekers van het evenement de dorpen intrekken, bijvoorbeeld door het afsluiten van de wegen in de omgeving.

Tijdens het evenement wordt een speciale klachtenlijn ingesteld. Mensen die last hebben van het evenement kunnen dit bij de klachtenlijn melden. Op die manier proberen wij direct in te spelen op de situatie in de omgeving door bijvoorbeeld geluidmetingen uit te voeren bij diegene die zich bij de klachtenlijn heeft gemeld. De volgende nummers zijn ingesteld tijdens het evenement: 0186-606160
0186-606162
0186-606165

De vergunning voor het evenement, de daarbij horende ontheffingen en het verkeersbesluit worden op 3 augustus gepubliceerd in Het Kompas.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl