Gemeente Abcoude


Werk in uitvoering: afsluiten tunnels 2007-2012

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Abcoude heeft besloten tot:

Het tijdelijk afsluiten van de tunnel Winkeldijk onder de A2 tijdens de bouwperiode van 15 september 2007 tot en met 1 juli 2011 Het tijdelijk afsluiten van de tunnel Voetangelweg onder de A2 tijdens de bouwperiode van 15 september 2007 tot en met 1 juli 2012 en tot het verleggen van de Voetangelweg.

Als onderdeel van de werkzaamheden voor de verbreding van de A2 tussen Holendrecht en Maarssen bouwt Rijkswaterstaat een fietstunnel bij de Winkeldijk en een aparte onderdoorgang voor de Winkel en bij de Holendrecht twee nieuwe viaducten over de Voetangelweg.

In verband met deze werkzaamheden is besloten om de huidige tunnel Winkeldijk onder de A2 door in de periode van 15 september 2007 tot en met 1 juli 2011 tijdelijk voor alle verkeer af te sluiten. Tijdens deze afsluiting wordt het verkeer tussen de Winkeldijk en Abcoude omgeleid via de Vinkenkade en de Burg. des Tombeweg. Het verkeer richting Baambrugge wordt omgeleid via de Vinkenkade en de Zuwe.

Tevens is besloten om de huidige tunnel Voetangelweg in de periode van 15 september 2007 tot en met 1 juli 2012 tijdelijk voor alle verkeer af te sluiten. Hier wordt gewerkt aan de twee nieuwe viaducten, verder wordt er gewerkt aan de waterkeringen en de aardbaan. Tijdens deze afsluiting wordt het verkeer tussen de Voetangelweg en Abcoude omgeleid over het toekomstige fietspad (tevens
landbouwontsluitingsweg) richting de Burg. des Tombeweg. Deze verlegde Voetangelweg zal tijdens de bouwperiode voor alle verkeer open zijn, totdat de definitieve onderdoorgang van de Voetangelweg onder de A2 door gereed is. Tegelijkertijd zal dan de definitieve inrichting van het fietspad en de ontsluitingsweg voor het landbouwverkeer gerealiseerd worden.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving van Rijkswaterstaat, heeft de gemeente Abcoude besloten tot het afsluiten van deze tunnels om mee te werken aan een makkelijkere en veiligere werkwijze van de aannemer. Dat deze werkwijze afwijkt van de voorgestelde werkwijze van Rijkswaterstaat heeft te maken met kostenbesparing voor de gemeente.

Voor meer informatie kunt u kijken bij de officiële bekendmakingen.