Gemeente Heerenveen

Burendag: bedenk gezellige activiteit

Op 15 september wordt in heel Nederland voor de tweede maal de Nationale Burendag georganiseerd. Deze dag is een initiatief van Douwe Egberts en was vorig jaar, met zoÂn 350.000 deelnemers, een groot succes. De Burendag onderstreept het belang van burencontact en wil Nederlanders stimuleren om meer met hun buren te praten en te doen. Uit onderzoek blijkt dat activiteiten in de buurt goed zijn voor de sfeer in een wijk en dat meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat er te weinig buurtactiviteiten zijn. De gemeente Heerenveen wil deze Nationale Burendag aangrijpen om de burgers te stimuleren om leuke en gezellige buurtactiviteiten te bedenken. Het beste idee mag uitgevoerd worden op kosten van de gemeente.

Bedenk een gezellige burenactiviteit!
Wat voor activiteiten inwoners bedenken maakt niet uit, als deze maar een positief effect hebben op de onderlinge contacten in de buurt. Het thema van de Nationale Burendag is dit jaar `samen doen' en dus wordt er gekozen voor het belonen van een activiteit. Om deze speciale actie onder de aandacht te brengen worden burgers niet alleen via de media opgeroepen om activiteiten te bedenken, maar worden ook alle Plaatselijke Belangen en wijkplatforms aangeschreven. Dit alles in de hoop dat er vanuit de inwoners van de gemeente Heerenveen veel leuke initiatieven binnen zullen komen.
Een beschrijving van de door u bedachte buurtactiviteit, samen met een realisatieplannetje en een begroting, kunt u sturen naar wijkmanager Annie Stelma van de gemeente Heerenveen. Adres: Postbus 15000 8440 GA Heerenveen.
Telefoonnummer: 0513- 61 74 90. Voor meer informatie over de Nationale Burendag: www.deburendag.nl