Provincie Noord-Holland

Voor derde keer Biologische Oogstweek

10-9-2007

De Biologische Oogstweek wordt dit jaar van zaterdag 15 tot en met zondag 23 september gehouden. Populaire onderdelen zijn de Culinaire Karavaan en de Bioboot. Zon honderd Noord-Hollandse restaurants doen mee met een speciaal biologisch Oogstweekmenu.

Noord-Holland is een voortrekker op het gebied van biologische land- en tuinbouw. In de provincie zijn zon 150 biologische boeren en boerinnen die een groeiend aantal consumenten weten te bereiken.

Vorig jaar gaven die consumenten een kleine tien procent meer uit aan biologische producten dan het jaar ervoor en die stijgende lijn wordt dit jaar voortgezet.

Gratis proeven

De jaarlijkse Zaaiweken in het voorjaar een Oogstweken in het najaar hebben daar zeker een steentje aan bijgedragen.

Tijdens de Oogstweek kunt u gratis proeven bij de mobiele kookstudio van de Culinaire Karavaan. Die begint zijn rondreis door Noord-Holland op de Noordermarkt in Amsterdam op 15 september en doet daarna Purmerend (19/9), Hoorn (21/9), Zaandam (22/9) en Hoofddorp (23/9) aan. Verder worden de gratis bio-hapjes op donderdag 20 september uitgereikt aan NS-reizigers op het traject Den Helder-Amsterdam.

Bioboot

Op de Bioboot, die vaart op (schoon) aardgas, kunt u tijdens de Oogstweek een speciaal biologisch menu bestellen tijdens een tocht door de Amsterdamse grachten. Ook honderd Noord-Hollandse restaurants spelen in op de Biologische Oogstweek met aangepaste menus.

Verder zijn er proeverijen en acties in supermarkten en natuurvoedingswinkels.

Meer informatie, zoals een lijst van alle deelnemende restaurants en winkels, vindt u op de website van het project noordhollandsegrond.