Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Kennemer Open loopt parallel met KNSB-competitie

Op zaterdag 15 september gaat voor de vijfde keer het Kennemer Open van start. Het bijzondere van dit toernooi is, dat het wordt gespeeld op de zaterdagmiddagen van de KNSB-competitie. Op alle negen speeldagen wordt één ronde gespeeld. De partijen kennen een bedenktijd van 2 uur p.p. voor de eerste 40 zetten en daarna 30 minuten p.p. om te partij uit te spelen. Het is de deelnemers toegestaan om twee keer een bye op te nemen.

Het toernooi wordt georganiseerd voor spelers die (nog) niet in de KNSB-competitie spelen. In de eerste groep spelen schakers met een rating tot 2000, voor de tweede groep geldt een bovengrens van 1700. De resultaten van het toernooi zullen aan de KNSB worden doorgegeven om in de rating te worden verwerkt.

Na vier edities in het Kennemer Lyceum in Overveen heeft de organisatie een nieuwe speellocatie gevonden, het SOLI-Muziekcentrum in Santpoort-Noord. Dit is op slechts enkele minuten loopafstand van het NS-station Driehuis.

Alle informatie over het toernooi, inclusief de mogelijkheid tot aanmelden, is te vinden op de website www.kennemeropen.org.
---