Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Berenbos Feestweekend 15 en 16 september

Rhenen, 11 september 2007 - Op 15 en 16 september 2007 organiseert Alertis, stichting voor beer- en natuurbescherming, het jaarlijkse Berenbos Feestweekend in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Op beide dagen vinden van 11.00 tot 16.00 uur rondom Het Berenbos diverse activiteiten plaats voor relaties van Alertis en overige dierentuinbezoekers. Alertis, initiatiefnemer van Het Berenbos in Rhenen, zet zich in voor een beter leven voor beren in gevangenschap en in het wild.

De bekende kinderboekenschrijver Rindert Kromhout is op beide dagen zelf aanwezig om zijn boek 'Igor, een beer in nood' te signeren. En voor en door (teddy)beerverzamelaars een mini-berenbeurs, met diverse kramen gevuld met beren. Alertis geeft in haar stand informatie over de stichting en haar projecten. Natuurlijk kijken kinderen hun ogen al uit in de dierentuin, maar de speurtocht maakt het voor hen nog spannender. En aan het begin van Het Berenbos staat Alertis weer klaar om de gezichten van de kinderen tot prachtige berensnoetjes om te toveren.

Over Alertis
Alertis is een natuurbeschermingsorganisatie voor beren over de gehele wereld, die in hun leefomgeving worden bedreigd, mishandeld, gebruikt voor entertainment of gedood voor geld. Alertis zet zich in voor (betere) opvang van beren in gevangenschap, maar ook voor hun natuurlijke leefomgeving. Juist de bescherming van die leefomgeving zorgt ervoor dat de beer zelf ook wordt beschermd en maakt opvang hopelijk ooit overbodig. De belangrijkste doelstellingen van Alertis zijn soortenbescherming, opvang, voorlichting, educatie en wetenschappelijk onderzoek.

*** Einde persbericht ***

----------