Ingezonden persbericht


Persbericht

Gefrituurde sprinkhanen proeven in Het Land van Ooit

Ooit in Azië geweest?

In het kader van de integratie van Het Land van Ooit met de rest van de wereld heeft de Gouverneur samen met zijn Hofhouding besloten om de weekenden in september te gebruiken om alle kinderen uit Nederland én zijn eigen Ooiters kennis te laten maken met andere culturen. Komend weekend 15 en 16 september staat het werelddeel Azië centraal.

Azië spreekt door zijn aparte cultuur vele mensen aan. De prachtige kleding, het beleefde buigen, maar ook de vreemde eetgewoonten, zijn bekende kenmerken van Azië. In Het Land van Ooit kun je nu met een aantal van deze cultuuraspecten kennis maken. Eén van de meest sprekende spelletjes uit Azië is wel het bordjes draaien op een stokje. Kinderen krijgen de kans dat nu ook eens te proberen zonder bang te zijn mama's servies te breken. Verder kun je genieten van een prachtige Thaise dans en meedoen aan de speurtocht om je kennis over Azië te testen.

Zoals al vermeld houdt Azië er nogal rare eetgewoontes op na. Hoewel Chinese gerechten als nasi en bami in Europa al redelijk zijn ingeburgerd, zijn er nog een aantal gerechten die je hier niet snel zult tegenkomen. Wat dacht je van gefrituurde sprinkhanen? Deze kun je nu proeven in Het Land van Ooit, maar er is ook sushi en een werelds hamburgermenu met chilisaus.

Speciale Actie
Tijdens dit 'wereldse' evenement, geldt in Het Land van Ooit een speciale actie. Kinderen die thuis een eigen paspoort ontwerpen en maken krijgen hiermee binnen de Landsgrenzen van Ooit 200 OoitSenten.

De gehele maand september heeft Het Land van Ooit ieder weekend een speciaal evenementen. In oktober vinden tevens de Ooitse kinderboekenweek en de Ridders- en Prinsessenparty plaats. Voor meer informatie over het evenementenprogramma van Het Land van Ooit, kijk op www.ooit.nl

Tot Ooit!

()

Aan de redactie:
Voor meer informatie over de evenementen in Het Land van Ooit kunt u contact opnemen met Lieke Verhofstad van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Het Land van Ooit. Telefoon: 0416 - 377 775. E-mail: l.verhofstad@ooit.nl