Gemeente Geertruidenberg


Duikers houden schoonmaakactie bij NION-plas

foto schoonmaken nionplas.JPG

Op zaterdag 15 september is de internationale clean up day van de wereldwijde duikorganisatie Padi. Na het succes van vorig jaar wil Total Diving uit Breda wederom het water van de Nion-plas en de omgeving ontdoen van zwerfafval.

De NION-plas aan de Oosterhoutseweg in Raamsdonksveer herbergt genoeg zwerfafval om dertig duikers een dag lang schoonmaakwerk te bezorgen. De plas en directe omgeving krijgen een grondige schoonmaakbeurt.

Bij de NION-plas zullen naar verwachting ca. dertig duikers viezigheid uit het water vissen. Met een net willen de duikers bijvoorbeeld chipszakken, tennisballen en lege blikjes uit de ruim twintig meter diepe plas halen. De gemeente zorgt er voor dat het verwijderde afval wordt afgevoerd en hoopt dat de plas en omgeving schoon blijven.

Vorig jaar zijn naast het normale zwerfafval ook de volgende artikelen opgedoken: wastrommel, bouwafval, tuinstoelen en een grote staalkabel. De duikactiviteiten starten rond 10.00 uur en worden aan het eind van de middag beëindigd.