Gemeente Geertruidenberg


Uitreiking cultuurprijs

Foto cultuurprijs.JPG

Op zaterdag 15 september om 12.30 uur overhandigt wethouder Lida Verschuren de cultuurprijs 2007. De uitreiking vindt plaats tijdens de Veerse Dag op het Heereplein in Raamsdonksveer.

De cultuurprijs is een prijs die het college toekent aan een persoon, personen of organisatie die veel voor de gemeente Geertruidenberg op het gebied van cultuur betekent, of heeft betekend. De cultuurprijs is ontworpen door kunstenares Ingeborg de Groot uit Raamsdonksveer.

Dit jaar wordt de cultuurprijs voor de tweede keer uitgereikt. Vorig jaar mocht museum De Roos deze prijs in ontvangst nemen.

Via een publicatie zijn de inwoners in het voorjaar opgeroepen personen of organisaties aan te melden die voor de cultuurprijs in aanmerking komen. Veel inwoners hebben hiervan gebruikt gemaakt en een voordracht aangeleverd. Het college heeft, mede gelet op het advies van de selectiecommissie cultuurprijs, besloten wie de cultuurprijs 2007 ontvangt. Om niet vooruit te lopen op de uitreiking, houden we nog geheim wie de prijs in ontvangst mag nemen.