Gemeente Leeuwarden

!UIT: feestelijke opening Leeuwarder culturele seizoen

Met de officiële opening van de manifestatie !UIT geeft wethouder Yvonne Bleize op zaterdag 15 september om 12.45 uur de aftrap voor het culturele seizoen 2007-2008. De wethouder rijdt op een Fries paard en onder begeleiding van het kwartet Blowdown naar het beeld 'Het Friese Paard' op de Nieuwestad waar de officiële opening plaatsvindt.

!UIT wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Tussen 12.00 en 17.00 uur kan het publiek bij bijna twintig instellingen in Leeuwarden een kijkje nemen. Van beeldende kunst tot theater en popmuziek: voor iedereen is er iets te vinden. Niet alleen bieden de deelnemende instellingen gratis entree voor de bezoekers, er worden ook speciale activiteiten georganiseerd.

Onder meer zijn de volgende instellingen bij !UIT betrokken: Afûk, Anna Blamanhuis, Bibliotheek Leeuwarden, Centrum voor Film in Friesland, Fries Historisch Centrum Leeuwarden, Keunstwurk, Kunstuitleen Fryslân, Natuurmuseum, Parnas, Princessehof, Theater Romein, Tresoar, Tryater en het Verzetsmuseum.Voor de opening met en bij een paard is gekozen omdat Parnas 15 september heeft uitgeroepen tot de 'Dag van het Paard'. In aanwezigheid van vier echte paarden en pony's op het Raadhuisplein rond de Wilhelminaboom, kunnen liefhebbers onder leiding van verschillende kunstvakdocenten het paard van dichtbij bestuderen. Kijk voor meer informatie over !UIT op www.uitleeuwarden.nl.


---
Noot voor de pers: U bent van harte welkom om bij de aftrap van het culturele seizoen aanwezig te zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden 058-2334002.