GVB


Persbericht

14 september 2007
T 020 460 59 72

OV-chipkaart demonstratiebus van GVB op tournee

GVB geeft voorlichting over de OV-chipkaart met een demonstratiebus. De komende weken gaat de speciaal voor de OV-chipkaart omgebouwde en ingerichte bus naar diverse locaties in Amsterdam.

GVB gaat met de voorlichtingsbus naar medewerkers van het bedrijf (chauffeurs, bestuurders en conducteurs), naar burgers (met name speciale doelgroepen, zoals ouderen en blinden/slechtzienden) en andere stakeholders (adviesbureau Verkeersadvies, dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer etc.).

Naast diverse demonstratiepanelen en een voorlichtingsfilm demonstreert GVB in de bus de in- en uitcheckapparatuur. Met speciale testkaarten kunnen bezoekers oefenen met het in- en uitchecken.

Waar en wanneer kunnen geïnteresseerden de OV-chipkaart demonstratiebus bezoeken?

Zaterdag 15 september Hoofddorpplein Wereldmarkt Zaterdag 22 september Amstel / Stadhuis Gemeentedag Zondag 23 september Dam Amsterdam Autovrij Maandag 1 oktober Amsterdam Noord* Ouderen Adviesraad Amstelveen Congrescentrum Gezamenlijke Ouderenbonden


* Stadsdeelkantoor Noord Buikslotermeerplein
GVB verzorgt het openbaar vervoer in Amsterdam. Gemiddeld zevenhonderdduizend reizigers maken dagelijks gebruik van de metro, de tram, de bus of de veerpont. Het kwaliteitsstreven van de vierduizend medewerkers van GVB is gericht op openbaar vervoer dat veilig, op tijd, schoon en klantvriendelijk is. GVB voert het openbaar vervoer in Amsterdam uit in opdracht van de Stadsregio Amsterdam.

Voor meer informatie kunt u bellen met Hans van den Berg op het bovenstaande telefoonnummer. In geval van calamiteiten kan de woordvoerder van dienst, 24 uur per dag, worden bereikt op 020 ­ 460 58 85.