Koninklijke Nederlandse Schaakbond

SOS schoonheidsprijs in KNSB competitie

Schaakuitgever New in Chess heeft voor iedere ronde in de KNSB competitie 2007-2008 een schoonheidsprijs ter beschikking gesteld. De prijs bestaat uit een openingsboek uit de SOS serie. Partijen uit alle landelijke klassen van de KNSB competitie kunnen meedingen naar de prijs.

Wanneer u denkt dat uw partij uit de eerste ronde van zaterdag 15 september in aanmerking komt voor deze prijs, dan dient u deze voor 19 september in pgn formaat te mailen aan kstolk@schaakbond.nl. Graag een motivering in maximaal 30 woorden toevoegen.

De partijen zullen door een deskundige jury worden beoordeeld. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Informatie over New In Chess vindt u op www.newinchess.com.
---

Internetsimultaan in kader van 160 jaar Philidor Leeuwarden

In het weekend van 9, 10 en 11 november viert de Koninklijke Schaakclub 'Philidor 1847' uit Leeuwarden het 160-jarig bestaan. Vooruitlopend hierop speelt de bekende Fries Remco Heite, de eerste en waarschijnlijk voorlopig ook de enige burgemeester die bij zijn afscheid een schaaktoernooi naar zich vernoemd zag worden, vanaf maandag 17 september via de toernooisite www.philidor160.nl simultaan. Ieder die zich geroepen voelt de uitdaging aan te nemen kan meedoen.
---

Nederlands Kampioenschap Snelschaak voor de jeugd op 22 september

Op zaterdag 22 september wordt in Akkrum het Nederlands kampioenschap snelschaken voor de jeugd gehouden. Er wordt gespeeld in sporthal Utingeradeel, Spikerboor 10 in Akkrum. Hoofdsponser is de Stichting Akkrum-Nes Centraal. Naast de snelschaakkampioenschappen worden er nog diverse nevenactiviteiten georganiseerd.

Uitgebreide informatie en de mogelijkheid tot inschrijving (uitsluitend via de site) zijn te vinden op www.snelschaken.nl.

Snelschaakmarathon
De meest opvallende nevenactiviteit van het toernooi zal de snelschaakmarathon zijn, die op vrijdag 21 september om 17.00 uur 's middags van start gaat. Jippe Kamstra, de sterkste speler van Akkrum en voormalig kampioen van Friesland, zal 24 uur lang snelschaken. Hij speelt bij voorkeur tegen zo veel mogelijk verschillende spelers, dus iedereen die wil meedoen of kijken is van harte welkom. Ook deze activiteit vindt plaats in Sporthal Utingeradeel.
---