Gemeente Zeist

14-09-2007: Tijdelijke sluiting dancings na overlast

Tijdelijke sluiting dancings Chaos en Club 1862 in centrum van Zeist

Burgemeester Janssen heeft vandaag besloten om dancing Chaos aan de Jagerlaan (ongenummerd) en Club 1862 aan Slotlaan 249 met ingang van zaterdag 15 september a.s. vanaf 22.00 uur gedurende 10 dagen te sluiten. De reden van sluiting is een veelheid van ordeverstoringen en aantastingen van het woon- en leefklimaat.

Het gaat om geluidhinder op straat, vechtpartijtjes, urineren, vernielingen etc. tot laat in de nacht. Hierover ontving de gemeente vanaf het begin van het jaar diverse signalen van buurtbewoners. Voor een aanmerkelijk deel blijken de klachten terecht, zoals ook is aangegeven door de politie. Van die zijde is ook een (tijdelijke) sluiting geadviseerd.

Ook bleek er sprake te zijn van overschrijdingen van het geluidsniveau in de zaken, het niet altijd adequaat optreden van portiers/personeel, het niet aanwezig zijn van leidinggevenden, een niet toegestane doorloop tussen de twee zaken en een te laat ingediend Veiligheidsplan. Het gaat naar het oordeel van de burgemeester om een optelsom, die heeft geleid tot deze maatregel.

De komende anderhalve week heeft de ondernemer de tijd om het door hem (te laat) ingediende Veiligheidsplan verder aan te scherpen en (interne) maatregelen te nemen die er toe moeten leiden dat de kans op overlast en ordeverstoringen aanmerkelijk wordt beperkt.

Chaos, een weekendzaak, mag op vrijdag 28 september a.s. weer open. Club 1862 op dinsdag 25 september a.s.

Burgemeester drs. J.J.L.M. Janssen: "Het kon zo niet langer, de maat is vol. De ondernemer is nu aan zet. Mocht de tijdelijke sluiting onvoldoende effect hebben dan zijn andere maatregelen, zoals beperking van de openingstijd, in de toekomst niet uitgesloten".