Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 7 september 2007

Persbericht

Programma Culturele Uitdag De Wolden

Op zaterdag 15 september aanstaande staat de provincie Drenthe in het teken van kunst en cultuur. Op twaalf verschillende locaties in de provincie vinden er allerlei activiteiten plaats op het gebied van kunst en cultuur. In de gemeente De Wolden vindt de Culturele Uitdag plaats rond en in de Nederlands Hervormde Kerk van Blijdenstein (nabij Ruinerwold).

De Uitdag in De Wolden biedt een uitdagend en afwisselend programma voor allerlei leeftijden. Er wordt een aantal optredens verzorgd door uiteenlopende artiesten, bezoekers kunnen kosteloos deelnemen aan een verschillende workshops en er is informatie te vinden over alles wat er in De Wolden wordt georganiseerd op het gebied van kunst en cultuur.

Het programma in het kort
10.30 uur: Openingshandeling door kinderboekenschrijfster Liesbeth van der Jagt. 10.30 uur: Start van de Historische fietstocht door de omgeving van Ruinerwold. 11.00 uur: Optreden Popkoor Spotlights.
11.15 uur: Workshop Striptekenen voor jongeren ol.v. Leonoor Colenbrander. 12.00 uur: Workshop Schilderen met Cor Koppenol.
12.15 uur: Optreden van de boerenkapel 'De Woldbloazers'. 13.00 uur: De Stichting Openbare Bibliotheek De Wolden presenteert een marionettenvoorstelling voor grote en kleine mensen vanaf vier jaar. 13.30 uur: Start Historische fietstocht Ruinerwold (tweede keer). 14.00 uur: Demonstraties Breakdance - verzorgd door het Jongerenwerk van de Stichting Welzijn De Wolden. 14.30 uur: Optreden Margaretha Kleine, Schoonebeekse zangeres. 15.00 uur: Afsluitende optreden door popband van het SCALA Centrum voor de Kunsten.

Doorlopende activiteiten
Daarnaast zijn er deze middag diverse doorlopende activiteiten, die onder meer verzorgd worden door Stichting Welzijn De Wolden, Steunpunt Vrijwilligerswerk De Wolden, Stichting Historie Ruinerwold, de VVV en de vrijwilligers van Bleidenstein. Ook is er een kunstexpositie en zal Harm Echten aanwezig zijn.

Meer informatie over het aangeboden programma is te vinden op www.dewolden.nl. Belangstellenden kunnen ook contact opnemen met de gemeente De Wolden, 0528-378200.

///////////////////////////////




Gemeente De Wolden