Gemeente Amstelveen

Amstelveen gaststad voor Nederlandse volleybaldames

Op 15 september speelt het gouden Nederlandse Dames Volleybalteam in de Emergohal een oefenwedstrijd tegen Kroatië. Voorafgaand aan de wedstrijd tekenen wethouder sport Joss Tabak en Jaap Boom vice voorzitter van de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) voor samenwerking op het gebied van topvolleybal en topvolleybalevenementen. Met ingang van 1 september 2007 treedt Amstelveen op als gaststad voor de nationale vrouwen volleybalselectie.

Als gaststad worden het komende jaar (inter)nationale volleybalevenementen in Amstelveen georganiseerd. Het nationale team speelt ten minste twee interlands in Amstelveen. Ook biedt de gemeente de Nederlandse volleybaldames de trainingsmogelijkheden om hun missie om voor goud te gaan op de Olympische Spelen 2008 in Peking te ondersteunen. De nationale volleybaldames zetten zich op hun beurt in voor het versterken van het breedtesportklimaat in Amstelveen, o.a. door het geven van een clinic aan de Amstelveense jeugd.

Wethouder Sport Joss Tabak: 'Ik ben trots dat wij onze samenwerking met dit gouden team op 15 september kunnen bekrachtigen. Zo promoten we gezamenlijk de volleybalsport in Amstelveen'.

Het convenant wordt op 15 september omstreeks 17.00 uur getekend in de Emergohal. Dit is voorafgaand aan de wedstrijd van de Nederlandse dames tegen Kroatië ter voorbereiding op het EK en hun "Road to Beijing".
-----------------------

Marie-Thérèse Claessen
Team Communicatie

____________________________

Gemeente Amstelveen
T (020) 540 41 21
F (020) 540 47 63
www.amstelveen.nl

Aanwezig: maandag t/m vrijdag


---- --