Nederlandse Spoorwegen

Persinfo
13 september 2007

Geen Intercity's tussen Amsterdam Centraal en Amersfoort en tussen Schiphol en Amersfoort
ProRail werkt aan het spoor tussen Weesp en Naarden-Bussum

Intercityreizigers reizen om via Utrecht Centraal

Op zaterdag 15 en zondag 16 september a.s. rijden er geen Intercity's tussen Amsterdam Centraal en Amersfoort en tussen Schiphol en Amersfoort. ProRail werkt in dit weekend aan de spoorbaan tussen de stations Weesp en Naarden-Bussum. Reizigers die op 15 en 16 september reizen tussen Amsterdam Centraal en Amersfoort en tussen Schiphol en Amersfoort , moeten rekening houden met extra overstappen en een langere reisduur van ongeveer een half uur.

Wat verandert er in de dienstregeling op zaterdag 15 en zondag 16 september? De Intercity's Amsterdam Centraal ­ Amersfoort v.v. rijden niet; De Intercity's Schiphol ­ Amersfoort ­ Enschede/Groningen/Leeuwarden rijden niet tussen Schiphol en Amersfoort. Intercity's uit het noorden en oosten rijden na Amersfoort verder naar Utrecht Centraal v.v.;
De Intercity's Almere Oostvaarders ­ Utrecht Centraal rijden alleen tussen Naarden-Bussum en Utrecht Centraal;
Tussen Amsterdam Centraal/Schiphol en Amersfoort rijden alleen stop- en/of sneltreinen. Van Amsterdam Centraal/Schiphol in de richting Amersfoort rijden deze treinen tot Weesp v.v. Vanuit Amersfoort richting Amsterdam Centraal/Schiphol rijden deze treinen tot Naarden-Bussum v.v.; Tussen de stations Weesp en Naarden-Bussum rijden alleen NS-bussen.

Reisadviezen voor zaterdag 15 en zondag 16 september: Reizigers van Amsterdam Centraal of van Schiphol, Amsterdam Zuid, Duivendrecht naar Baarn - Amersfoort en verder naar het noorden en oosten van het land ­ en omgekeerd ­ reizen via Utrecht Centraal.

Voor meer informatie over de dienstregeling kunnen reizigers terecht op de internetsite van NS www.ns.nl of bellen met 0900 - 1475 ( 0,35 per minuut).

Noot aan de redactie