Ingezonden persbericht


Utrecht, 28 augustus 2007

Start gehoorzaamheidscursus voor honden

Opvoeden valt niet mee, ook als het om honden gaat. Daarom organiseert Dierenbescherming Utrecht Amersfoort de cursus 'Gehoorzame Huishond', waar hond én baasje spelenderwijs leren om beter met elkaar om te gaan. Op 15 en 16 september start hiervan het nieuwe trainingsjaar. Voor nieuwe cursisten wordt op dinsdag 25 september een introductieavond gehouden, die in het teken staat van het gedrag van de hond en de gang van zaken op de cursus.

Met de training 'Gehoorzame Huishond' wil de Dierenbescherming een goede samenwerking tussen hond en baas bevorderen, en voorkomen dat honden door gedragsproblemen in het asiel belanden. De cursus wordt verzorgd door enthousiaste, goed opgeleide trainers. Er wordt getraind in kleine groepen, ingedeeld naar leeftijd en niveau. Voor honden die net iets meer aandacht nodig hebben is in overleg ook individuele training mogelijk.

De trainingen vinden plaats op zaterdag- of zondagochtend, aan de Coltbaan op industrieterrein Plettenburg in Nieuwegein. Deelnemers krijgen regelmatig een voortgangsrapport en er is de mogelijkheid van een afsluitend examen. Alle honden vanaf zeven weken oud kunnen op elk gewenst moment instappen in de cursus. Deelname kost E 65,- voor een jaar (dit is inclusief een jaar lidmaatschap van de Dierenbescherming).

Geïnteresseerden kunnen terecht bij Dierenbescherming Utrecht Amersfoort, tel. 030 - 246 88 66 of op www.hondenschoolutrecht.dierenbescherming.nl

Noot voor de pers: bel voor meer informatie Jessie Hinten (tel. 030 - 246 88 66) -----------------------
Afdeling Utrecht en omstreken
Bezoekadres: Boerhaavelaan 85
Postadres: Postbus 10.000
3505 AA Utrecht
tel. 030 246 88 66
fax. 030 246 78 82
Postbank 140580
www.dierenbescherming-utrecht.nl
info@dierenbescherming-utrecht.nl

-----------------------
(pic)

(pic)

(pic)


---- --