Nationale Letselschadedag op 15 september in Amsterdam Arena

07/09/2007 16:43



Letsel.nl



Pittige discussies verwacht tussen slachtoffers, specialisten en verzekeraars

AMSTERDAM, 7 september 2007 - Volgende week zaterdag, op 15 september 2007, organiseert Letsel.nl in de Amsterdam Arena de eerste Nationale Letselschadedag. Een dag die de emancipatie van het slachtoffer wil bevorderen. Sprekers zijn Alice Fuldauer en prof.dr. Bob Smalhout. De dagvoorzitter is Tom van 't Hek. Iedereen die zich betrokken voelt bij letselschadezaken, kan zich aanmelden op www.nationaleletselschadedag.nl.

Antwoord op soms wrange vragen
Hoe kan een maatschappij een slachtoffer failliet laten gaan? Hoe zit het in Nederland met de vergoeding van smartengeld? Is er in ons land sprake van een claimcultuur? Slachtoffers van letselschade kunnen vaak vertellen over wrange situaties. Zij zitten volop met vragen. Op de eerste Nationale Letselschadedag krijgen zij de ruimte om in discussie te gaan met belangenbehartigers en verzekeraars. De arts en voormalig bondscoach van het Nederlands vrouwenhockey Tom van 't Hek zal als dagvoorzitter deze discussie op zijn eigen frisse wijze in goede banen leiden.

Markante sprekers
Alice Fuldauer kreeg bekendheid met haar vlijmscherp geschreven boek 'Hoe overleef ik de zorg?' Zij vertelt over haar bevindingen tijdens het onderzoek voor dit uiterst actuele boek. Prof.dr. Bob Smalhout heeft onder patiënten een goede reputatie opgebouwd als getuige-deskundige bij medische missers. Beide sprekers benadrukken het belang van een mondiger slachtoffer. Hoe mondiger het slachtoffer, des te effectiever de vorig jaar ingevoerde Gedragscode Behandeling Letselschade, die een goede relatie tussen de verschillende partijen moet bevorderen.





http://www.nationaleletselschadedag.nl

http://www.letsel.nl