Digitale Gemeente Houten

Duikers duiken houtense plassen schoon

donderdag 13 september 2007 - Bron: Gemeente Houten

Zaterdag 15 september is de internationale schoonmaakdag van de Project AWARE Foundation. Wereldwijd worden die dag meren, rivieren en stranden schoongemaakt door duikers. In Houten is duikersvereniging Go Dive Houten actief.

Tussen 10.00 en 12.00 uur duiken vijftien leden van duiksportvereniging Go Dive Houten de Rietplas en Kooikersplas schoon. Het afval dat niet onder water thuis hoort, brengen ze naar de kant waar het in speciale vuilniszakken wordt gestopt. Na afloop van de schoonmaakactie wordt het verzamelde afval op het afvalscheidingstation gewogen.

Wethouder Willy Wagenmans (Openbare Werken) komt zaterdag bij de Rietplas langs om de duikers aan het werk te zien en hen te bedanken voor hun inzet.

Belang van schoon water
Water bedekt voor ruim 75% de aarde. Al het leven op aarde hangt af van water. Vervuiling, aantasting en zelfs verwoesting van de leefomgeving zijn enkele problemen die het leven onder water bedreigen. Als de interactie tussen bodem, flora en fauna wordt verstoord, leidt dat tot verwoesting van het leven onder water. Met hun initiatief op de internationale schoonmaakdag willen duikersverenigingen zaterdag wereldwijd een actieve bijdrage leveren aan het tegengaan van de vervuiling van water.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).