Nieuwe commissaris Max van den Berg opent Abel Tasman Struuntocht


Maximum aantal deelnemers van 4.000 bereikt

LUTJEGAST, 20070903 -- Al enige tijd geleden benaderde de organisatie van de Abel Tasman Struuntocht de heer drs. M.J. van den Berg met het verzoek het eerste startsein te geven voor de Abel Tasman Struuntocht. Aangezien hij nog niet in functie was, moest er lang worden gewacht op een antwoord. Hij is sinds 1 september 2007 officieel begonnen aan zijn functie als commissaris van de koningin in de provincie Groningen. Kort daarvoor kwam het verlossende antwoord van het provinciehuis en gelukkig was dat een positief bericht.

Op 15 september 2007 zal de heer van den Berg om exact 8.00 uur het eerste startsein geven voor de Abel Tasman Struuntocht, na een korte toespraak. De opening vindt plaats op het terrein `de Torenkamp', naast de Hervormde Kerk aan de Abel Tasmanweg in Lutjegast.

Maximum aantal deelnemers bereikt

Een tweede heugelijk feit is dat er 4.000 deelnemers voor de Abel Tasman Struuntocht staan ingeschreven. Vanaf het begin heeft de organisatie duidelijk gemaakt te streven naar 4.000 deelnemers, een aantal dat als reëel werd ingeschat en wat men maximaal denkt aan te kunnen vanwege logistieke redenen. Lutjegast is een dorp met ca. 1.000 inwoners, dat betekent dat er op 15 september 2007 nog eens 4.000 wandelaars bij komen. Daarnaast zal er ook sprake zijn van de nodige supporters, het zal dan ook druk worden. `Maar we kunnen het aan', zo verzekert ons voorzitter Piet Miedema, `we zullen samen met meer dan 200 vrijwilligers alles in goede banen leiden. Het enthousiasme is groot, zeker ook door het behalen van het gewenste deelnemersaantal en het feit dat onze nieuwe commissaris van de koningin heeft toegezegd te komen. We doen er nog een schepje bovenop'. De inschrijving voor de Abel Tasman Struuntocht is, direct na het inschrijven van de 4.000e deelnemer op 28 augustus, gesloten. Wie toch nog mee wil doen, wordt verwezen naar de ruilbeurs op de website www.abeltasmanstruuntocht.nl , waar mensen die verhinderd zijn hun kaart te koop kunnen aanbieden.





Eelke Solle