Geboortegolf in Lansingerland?


BERKEL EN RODENRIJS, 20070915 -- Geboortegolf in Lansingerland? Dat zou je toch denken als je de ooievaars af en aan ziet vliegen boven de Valkerij Manege in Berkel en Rodenrijs.

Ben, die zijn sporen verdiende in een van Europa's grootste vogelparken, vliegt sinds kort 2 ooievaars vrij boven de weilanden. Dit tot grote verbazing van de deelnemers aan de diverse roofvogel workshops op de manege. "Magisch hoe de ooievaars met veel plezier de hoogte in gaan om vervolgens als Ben ze roept weer terugkomen en op zijn hand landen. We wisten wel dat we in waren voor verassingen maar dit is uniek in Nederland", aldus een van de deelnemers aan een fotoworkshop.

"Passie, liefde en geduld is de filosofie die wij hanteren op de Valkerij Manege. Daardoor zijn we in staat om zelfs de moeilijkste vogels te trainen." Ben vertelt dat dit niet eenvoudig is want de vogels waar hij mee werkt zijn wilde roofdieren. "Door ze dagelijks vrij te vliegen wordt hen de mogelijkheid geboden om weg te vliegen. Dat de vogels toch naar ons terugkeren, geeft aan dat ze het op de Valkerij Manege erg goed naar hun zin hebben."

GeĂŻnteresseerden die dit magische schouwspel van dichtbij willen ervaren kunnen terecht op de Valkerij Manege. "Wel graag op afspraak want we vliegen de ooivaars natuurlijk niet de hele dag, daarvoor hebben we te veel roofvogels die ook op hun beurt gevlogen worden."

Wie meer wil weten over de Valkerij Manege: www.valkerij-manege.nl





Birds@Work - Dhr. R. van Dipten