Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Broek in Waterland, 3 september 2007

Presentatie fotoboek 'Het Gezicht van Waterland'

Op zaterdag 15 september 2007 zal om 10.30 uur in Restaurantâ"'Suitehotel POSTHOORN, Noordeinde 43 te Monnickendam, het eerste exemplaar van het fotoboek 'Het Gezicht van Waterland' worden uitgereikt aan Sjaak Hogendoorn, voorzitter van de Vereniging Agrarisch Natuurbeheer Waterland. De uitreiking valt samen met de opening van de kunstroute 'Kunst Kijken Monnickendam' die op zaterdag 15 en zondag 16 september plaats vindt in Monnickendam.

De uitgave van het fotoboek is een initiatief van de Waterland Photo Gallery te Broek in Waterland. Het boek bevat 89 foto's van de 16 volgende vooraanstaande, meest Waterlandse, beroepsfotografen: Marco Bakker, Wout Berger, Hans Bottelier, Marijke Bresser, Dirk Buwalda, Rachel Corner, Noor Damen, C. Barton van Flymen, Frits Gerritsen, Olaf Klijn, Henk van der Leeden, Marco van Middelkoop, Albert Roosenburg, Bert Verhoeff, Sietske de Vries en Manfred Wirtz. Adriaan Monshouwer, voormalig directeur Nederlands Foto Instituut en huidig commercieel directeur fotobureau Hollandse Hoogte, bepaalde de keuze uit de ruim 300 ingezonden foto's van de 16 fotografen.

De foto's in het boek geven een zeer gevarieerd beeld van de bijzondere regio Groot Waterland. Een deel van de opbrengst uit verkoop van het boek komt ten goede aan de Vereniging Agrarisch Natuurbeheer Waterland. Het boek is verkrijgbaar bij diverse locaties en boekhandels in Amsterdam, de regio Waterland, de Waterland Photo Gallery te Broek in Waterland en te bestellen via de landelijke boekhandels en de website van de galerie. In de galerie zal van 17 november t/m 30 december 2007 een expositie plaats vinden waarin een selectie uit de in het boek opgenomen foto's wordt tentoongesteld.

Gegevens boek:
Titel: 'Het Gezicht van Waterland'
Aantal pagina's: 96
Tekst: Olaf Klijn en Sjaak Hogendoorn (Nederlands en Engels)
Formaat: 22x24 cm.
Prijs: ¤ 21,50
ISBN: 978-90-808302-2-6

Websites:
www.kunstkijkenmonnickendam.nl
www.waterlandphotogallery.com
www.natuurvereniging.nl
www.posthoorn.eu

Noot voor de redactie/