'I Can Fly' dag 2007

Ingezonden persbericht

Stichting Piloten Zonder Grenzen/Aviation Sans Frontières NL

PERSBERICHT

Piloten Zonder Grenzen en Blauwe Vogels Lelystad bundelen krachten op de 'I Can Fly' dag

Op zaterdag 15 september maken zestig zieke en gehandicapte kinderen kennis met de luchtvaart op de jaarlijkse 'I Can Fly' dag. Dit project is een initiatief van de Stichting Piloten Zonder Grenzen (PZG), in samenwerking met Stichting Blauwe Vogels Lelystad een initiatief van de Scoutingvereniging Luchtscouts Vliegveld Lelystad, de luchthaven Lelystad en het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome. De opzet van de 'I Can Fly' dag sluit goed aan bij het uitgangspunt van Stichting Blauwe Vogels Lelystad: het deel laten nemen van kinderen en jongeren met een handicap aan het (lucht)scoutingspel. Kortom, spelenderwijs raken de deelnemers bekend met de luchtvaart.

Op het programma staat een rondvlucht van het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad waarbij de deelnemers goed uitzicht hebben over Lelystad en omstreken. Ook is er een simulator, zodat de kinderen hun eigen vliegvaardigheden kunnen testen. Er is een speurtocht uitgezet in de Aviodrome, en alle kinderen kunnen verkleed in een uniform als piloot of stewardess op de foto. De dag wordt afgesloten met de uitreiking van een luchtdoopcertificaat.

Einde persbericht

Aanvullende informatie

Organisatie

De 'I Can Fly-dag' is een initiatief van stichting Piloten Zonder Grenzen/Aviation Sans Frontières NL in samenwerking met Stichting Blauwe Vogels Lelystad en het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de luchthaven van Lelystad en diverse luchtvaartmaatschappijen en luchtvaart gerelateerde bedrijven.

Locatie

Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Pelikaanweg 50

8218 PG Luchthaven Lelystad

Volgen van deelnemers

Het is mogelijk om de deelnemers van de 'I Can Fly-dag' gedurende de dag te volgen. Hierbij bieden wij journalisten de mogelijkheid om een rondvlucht mee te maken. Graag ontvangen wij hiervoor uiterlijk twee dagen van tevoren een verzoek zodat een vluchtindeling kan worden gemaakt.

Stichting Piloten Zonder Grenzen/Aviation Sans Frontières NL

Algemeen

Stichting Piloten Zonder Grenzen (PZG) helpt hulporganisaties in ontwikkelingslanden. In deze landen zijn wegen vaak onbegaanbaar en rivieren onbevaarbaar. Luchttransport is dan de manier om hulpgoederen, medicamenten, patiënten en hulpverleners te vervoeren.

De stichting is in 1987 opgericht naar Frans voorbeeld en kent zusterorganisaties in België, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Eind 2005 heeft de stichting Piloten Zonder Grenzen het keurmerk Verklaring van geen bezwaar ontvangen van het Centraal Bureau Fondsenwerving.

Vliegdienst

PZG gebruikt haar uitgebreide kennis en contacten in de wereld van de luchtvaart om vliegdiensten van hulporganisaties op te zetten en te onderhouden. Onlangs is er vervolg gegeven aan het humanitaire project 'Hartslag'. Dit project is enkele jaren geleden door Terre des Hommes met medewerking van Piloten Zonder Grenzen gestart. Met behulp van een Cessna 206 verzorgen de piloten het vervoer van patiënten en hulpmiddelen naar enkele niet over de weg bereikbare medische klinieken in Noord Kenia.

Humanitaire Hulptransporten

PZG bemiddelt in de verzending van humanitaire goederen naar de derde wereld door grote luchtvaartmaatschappijen ten behoeve van kleinschalige initiatieven. Jaarlijks wordt er ongeveer zeven ton kosteloos of tegen sterk gereduceerd tarief verzonden.

Kinderbegeleiding

PZG- vrijwilligers die werkzaam zijn in de luchtvaart kunnen tegen gereduceerde tarieven vliegen. De stichting zet zich dan ook in om kinderen uit de derde wereld die in het westen een medische behandeling moeten ondergaan, tijdens hun reis te begeleiden.

Nederlandse activiteiten

Jaarlijks organiseert PZG in samenwerking met Luchthaven Lelystad en het Luchtvaart-Themapark Aviodrome een dagje luchtvaart voor hulpbehoevende kinderen. De 'I Can Fly'-dag stelt kinderen in staat nader kennis te maken met de luchtvaart.

Meer informatie over PZG vindt u op www.pzg.nl.

Stichting Blauwe Vogels Lelystad

Algemeen

De Stichting Blauwe Vogels Lelystad is een initiatief van Scoutingvereniging Luchtscouts Vliegveld lelystad en heeft tot doel kinderen en jongeren met een handicap deel te laten nemen aan het (lucht)scoutingspel.

Blauwe Vogels zijn de speltakken voor de kinderen en jongeren met een beperking, speciaal voor hen wordt het spel van (lucht) scouting aangepast aan de mogelijkheden van het kind.

Meer informatie over Stichting Blauwe Vogels Lelystad vindt u op www.blauwevogelslelystad.nl of op Scoutingvereniging Luchtscouts Vliegveld Lelystad op www.luchtscoutslelystad.nl

Perscontact

Voor verdere vragen kunt contact opnemen met;

- Yvonne Russ via 06-54343682 of y.russ@aviodrome.nl

- Gerben van Walt Meijer via 06- 24097696 of vanwaltmeijer@hotmail.com