Gemeente Zwolle

Open dag nieuwe brandweerkazerne 15 september 2007


Datum uitgave: 09/11/2007

Zwollenaren die nieuwsgierig zijn naar de nieuwe brandweerkazerne zijn van harte welkom op zaterdag 15 september 2007. Op die dag opent Brandweer Zwolle haar kazernedeuren aan de Marsweg 39 voor het grote publiek. Van 10.00 tot 16.00 uur kan iedereen, jong en oud, een kijkje nemen in het nieuwe pand en kennis maken met de diverse werkzaamheden van de brandweer. Op vrijdag 21 september 2007 vindt de officiële opening van de kazerne plaats.

Unieke architectuur

De nieuwe kazerne kenmerkt zich door zijn unieke architectuur en uitstraling. Het uitgangspunt van het gebouw is transparantie. Dit uit zich onder meer door de hoeveelheid glas aan de buitenkant van kazerne. Binnen kan men door niveauverschillen vanuit de straat en de voertuigstalling in verschillende ruimtes kijken, zoals de sportzaal en het bedrijfsrestaurant. Oefenfaciliteiten zijn ook een wezenlijk onderdeel van de kazerne. Het pand beschikt over een oefengebouw, een oefenhal en een binnenplaats.

De kazerne is ontworpen door Architectuurstudio Herman Hertzberger. Voor dit bureau was het de eerste keer dat zij een brandweerkazerne hebben ontworpen.

Vooralsnog blijft de huidige post aan de Harm Smeengekade (in de huidige vorm) tot 1 oktober 2007 operationeel. Daarna wordt deze post afgeslankt.

Bron: afdeling communicatie
Datum van 11-09-2007 tot 10-10-2007