Ingezonden persbericht


GIVE PEACE A DANCE!


Op 15 & 16 september 2007 is de Pettelaarse Schans in 's-Hertogenbosch voor de eerste keer het decor voor Earthdance Festival.

Earthdance Festival Den Bosch is onderdeel van een "Global Event", wat in 1996 begon op 22 locaties in 18 landen heeft een enorme groei doorgemaakt, in 2006 werd er in 57 landen op 360 locaties simultaan gedanst voor vrede.

Highlight van het festival is het moment waarop alle dansvloeren over de hele wereld verbonden zijn tijdens "The Prayer for Peace". Ontstaan uit de elektronische dansscène is het inmiddels een feest geworden van vele culturen en genres. Anno 2007 zijn wereldwijd alle genres vertegenwoordigd, zoals op de livestage en in de Dome te zien zullen zijn:

Vreemd, 1001 Ways (Zwitserland), Bliepertronix and friends,Dutch acid Family, Professor Trance & the Energizers( USA/NL), Lady Lago, de funk rock formatie "Shaved"en visuals van VJ Judocus, Emoto en Professor Trance... Een grote artistieke uitspatting. voor meer info click:
http://www.earthdance-festival.nl/

Zo is dit jaar het podium van het Earthdance Festival in Den Bosch getuige van twee wereldprimeurs: De worldbeat formatie "1001 ways" zal op 10 oktober spelen op het Earthdance festival in California,maar zal op 15 september een voorproefje geven van hun show "The Gandhi tour" op het hoofdpodium in Den Bosch en later in the Dome. Op het zelfde festival zal worldbeat DJ Eskinasi zijn Dance-remix van de track Gandhi van de cd van 1001 ways voor het eerst spelen.

Professor Trance and the Energizers bestaat uit Alain Eskinasi, beter bekend als de producer/composer achter Edison winnaar 2004 " Electrocôco" (MQN rec/Sunswept USA) en "Jazzjuice",(Freestyle records,UK/Japan)en Pim Kilian.
In 95 waren ze samen met antropoloog/dancetherapist Frank Natale gesigned bij Island records,Miami,met band Professor Trance & the Energizers,een worldbeat project. In deze formatie kwam van hun het album "Shaman's Breath" uit bij Island rec...en later bij verscheidene independants ;"Rites of Passage","Medicine Trance 1" en "Medicine Trance 2",Mega Om",en "Dancers of Eternity" Nu,10 jaar later en veel internationale ervaring rijker,zijn Kilian en Eskinasi terug met een scala aan nieuwe worldbeat producties. http:www.myspace.com/alaineskinasi

1001 Ways is een music groep geleid door violinist Tobias Huber, die van een muzikale familie komt (zijn grootmoeder komt uit de Django Reinhardt familie). Ze zijn gebaseerd in Zwitserland.Samen met zangeres Yvonne Guldimann en de Filpijnse Hilarious Dauag (Balaphone,percussion en div fluiten)hebben ze de CD "Gandhi" gerealiseerd Het interessante van deze CD is het gebruik van de originele speech van Mahatma Gandhi uit 1931,getitled: "Spiritual Message " . Dit heeft de officiele toestemming van Dr. Arun Gandhi, Mahatma Gandhi's kleinzoon. Dit is de eerste keer dat dit materiaal op deze manier gebruikt mocht worden.!