KNHS


Nederlandse springruiters in hoofdrol Grote Prijs Barcelona 15 september 2007
kjm-070915-dubbeldam.jpg

BARCELONA (KNHS) - Vier van de vijf Nederlandse springruiters drongen door tot de barrage van de Grote Prijs van Barcelona, die op vrijdagavond laat werd verreden en de generale repetitie vormde voor de finale van de Samsung Super League finale, die zondag wordt verreden. Uiteindelijk was het de laatste starter, de Spanjaard Ricardo Jurado, die het Nederlandse feestje verstoorde met Procas Julia des Brumes. Hij bleek de snelste combinatie te zijn die foutloos wist te blijven en daarmede verwees hij Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC Up and Down naar de tweede plaats.

Opvallend genoeg was de snelste ruiter in de barrage Albert Zoer (Echten) met Okidoki. Voluit door galopperend daverde de 11-jarige ruin over de fraaie graspiste van de Real Club de Polo Barcelona. Het ging niet alleen hard, Zoer wist ook zeer kort te wenden en compenseerde op die wijze het tijdsverlies dat deze combinatie boekt op iedere sprong. De chronometers bleven staan op een tijd van 42.40 sec., maar helaas had Okidoki één paal van een brede oxer net iets te zwaar getoucheerd waardoor die viel. Zoer werd vijfde, net achter Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Berlin. Ook deze schimmelhengst sprong fenomenaal en Gerco wist Berlin eveneens zeer snel en foutloos over het parcours te sturen, maar hij bleek op het einde net tweehonderdste van een seconde langzamer te zijn dan de leider in het klassement tot op dat moment, de Zweed Rolf-Göran Bengtsson met Ninja la Silla, die uiteindelijk derde zou worden. De vierde Nederlandse combinatie in de tweede ronde was Ben Schröder (Tubbergen) met BMC Rubert R. Schröder had er, gezien de wijze waarop de hengst van Stoeterij Roelofs over de hindernissen sprong, alle vertrouwen in mogen hebben dat dit paard ook nu weer niet in de buurt van het hout zou komen. Op de tweede hindernis tikte BMC Rubert R net te heftig tegen hout, dat dan ook prompt viel. Daarop besloot Wim direct iets minder hard te gaan rijden, om op die wijze krachten te sparen voor de landenwedstrijd. De combinatie werd uiteindelijk tiende.
De vijfde Nederlander die aan de start kwam van deze Grote Prijs was Willem Greve (Weerselo) met Perpetua. Met het inzetten van deze schimmel leek Greve de mogelijkheden van dit paard iets te overschatten, want hij kwam aan de finish met 16 strafpunten en eindigde in de achterhoede.
De wijze waarop de vier Nederlandse paarden sprongen die tot de tweede ronde wisten door te dringen was zonder meer indrukwekkend en bondscoach Rob Ehrens lijkt een tweetal rustige nachten tegemoet te gaan. De paarden lijken in absolute topvorm te verkeren.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.csiobarcelona.com

Uitslag Grote Prijs:


1) Ricardo Jurado (Spa) - Procasa Julia des Brumes - 0 / 43.03
2) Jeroen Dubbeldam (Weerselo) - BMC Up and Down - 0 / 43.24
3) Rolf-Göran Bengtsson (Zwe) - Ninja la Silla - 0 /45.16
4) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Berlin - 0 /45.18
5) Albert Zoer (Echten) - Okidoki - 4 / 42.40 10) Ben Schröder (Tubbergen) - BMC Rubert R - 4 / 46.69

Foto: www.melissen.net