Politie Zeeland


---


Z-2810-2007 Aanrijding in Sluiskil
Vrijdagmiddag rond 13.45 uur vond er op de N252 in Sluiskil een kop-staart aanrijding plaats waarbij drie auto's betrokken raakten.
Een 53-jarige automobiliste uit Sas van Gent reed over de N252 komende uit de richting van Sluiskil.
Toen ze remde, bracht de 67-jarige automobiliste uit de gemeente Terneuzen, die achter haar reed, haar personenauto ook tot stilstand.
Een 30-jarige bestuurder van een bestelauto uit Polen, die daar achter reed, kon niet meer op tijd tot stilstand komen.
Door de aanrijding botsten alle voertuigen tegen elkaar. De 67-jarige automobilist hield aan de aanrijding nekklachten over. Ze is overgebracht naar ziekenhuis de Honte in Terneuzen.

Z-2811-2007 Aanrijding in Sint Kruis
Vrijdagavond rond 23.40 uur vond er op de kruising Sint Pietersdijk, Kleine Boomdijk in Sint Kruis een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een personenauto.
De 17-jarige bromfietser uit de gemeente Sluis reed over de Kleine Boomdijk komende uit de richting van Oostburg.
Op vermelde kruising verleende hij geen voorrang aan de voor hem van links komende 34-jarige automobiliste uit de gemeente Sluis.
De bromfietser is, met vermoedelijk een gebroken enkel, overgebracht naar ziekenhuis de Honte in Terneuzen.

O-2812-2007 Rijden onder invloed, Goes
In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 04.45 uur, is een 22-jarige automobilist uit Goes aan de Oostwal in Goes aangehouden wegens rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ongeveer 3,2 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Z-2813-2007 Alcoholcontrole Sluis
Tussen vrijdagavond 21.00 uur en vrijdagnacht 01.00 uur heeft de politie een alcoholcontrole gehouden aan de Sint Annastraat in Sluis.
Bij de controle zijn 35 blaastesten afgenomen; 4 automobilisten (allen uit België) bleken teveel gedronken te hebben. Ze kregen allen een bekeuring en een rijverbod.

O-2814-2007 Diefstal uit camper, Rilland
Tussen vrijdagavond 23.00 uur en zaterdagochtend 08.00 uur is er, terwijl de (Duitse) eigenaar met zijn vrouw, kind en hond in het voertuig lagen te slapen, ingebroken in een camper die geparkeerd stond op parkeerplaats de Vliete aan de Rijksweg A58 in Rilland.
Uit de camper zijn waardepapieren en een mobiele telefoon met onbekende waarde weggenomen. Van de camper is een slot geforceerd; het totale schadebedrag is onbekend.