Politie Gelderland-Zuid

Goede samenwerking bij veiligheidscontrole

Gem. Buren, 15-09-2007 * In de avond en nacht van vrijdag op zaterdag is door het team Buren een grote veiligheidscontrole gehouden. Deze vond plaats in Beusichem, Ingen, Asch, Zoelen, Lienden en Maurik. Aan deze controle werkten meerdere organisatie mee.

Bij de controle, die door het team Buren was georganiseerd, werkten de vrijwillige politie, het Korps Landelijke Politiediensten, de Douane, de recherche en de afdeling Verkeer samen. Door de brandweer van Maurik werd op de diverse controlelocaties voor verlichting gezorgd.
Het KLPD heeft vooral gecontroleerd op het geluid dat door auto's werd geproduceerd. Dit leverde 6 bekeuringen op. Van 5 auto's is het kentekenbewijs ingevorderd. Ook is gecontroleerd op het doorzicht van autoruiten. Drie eigenaren kregen daarvoor een proces-verbaal.

Douane

Door de douane is 5 keer proces-verbaal opgemaakt voor het ten onrechte gebruiken van 'rode diesel'. Dat is dieselolie die alleen in landbouwvoertuigen gebruikt mag worden en die onder een ander belastingtarief valt. Drie bestuurders kregen een proces-verbaal wegens het ontduiken van de BPM.

Alcohol

Natuurlijk is ook gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Er zijn 530 bestuurders door middel van een blaastest gecontroleerd. Van hen bleken 4 bestuurders te veel gedronken te hebben. Daarnaast zijn 120 bekeuringen uitgeschreven voor het niet-handsfree bellen, het niet dragen van de autogordel, onvoldoende of verkeerde verlichting, verlopen APK en technische gebreken aan het voertuig.
In totaal deden 35 mensen mee aan de controle.

(03)



Laatst gewijzigd 15-09-2007 12:13 © Politie Gelderland-Zuid