Politie Drenthe
Zaterdag

Assen, 15-09-2007

Vrouw overleden na ongeval

HOOGEVEEN - Vrijdagmiddag kwam een 53-jarige vrouw uit Zuidwolde om het leven bij een verkeersongeval. Op de kruising van de Alteveer met de Trekgatenweg werd zij op de oversteekplaats voor fietsers aangereden door een 51-jarige automobiliste uit Alteveer. De hulpverlening reanimeerde het slachtoffer nog maar de vrouw overleed even later. De automobiliste raakte niet gewond maar kreeg wel slachtofferhulp aangeboden. (07-176991)

Vrouw overlijdt om bij frontale botsing
Alteveer - Bij een frontale botsing tussen twee auto's is een 33-jarige vrouw uit Kerkenveld om het leven gekomen. Een 21-jarige vrouw uit Alteveer reed over de Oosterweg toen zij uitweek voor een dier. Daarbij kwam zij op het weggedeelte voor tegenliggers en botste zij frontaal op de auto die werd bestuurd door de vrouw uit Kerkenveld. Die kwam met haar auto in de sloot terecht en overleed ter plaatse. De vrouw uit Alteveer werd gewond overgebracht naar het Sofiaziekenhuis in Zwolle. (07-177027)

Vrachtwagenchauffeur rijdt door na ongeval
ROLDE - Zaterdagochtend in alle vroegte reed een vrachtauto de pui kapot van een elektriciteitsschakelstation aan de Hoofdstraat waardoor een gedeelte van de muur op straat kwam te liggen. Getuigen zagen dat de bestuurder de stenen opruimde maar daarna wegreed. De politie heeft na een onderzoek de 51-jarige bestuurder uit Oosterwolde (Fr) getraceerd en hem telefonisch gesproken. Hij is als verdachte uitgenodigd voor een gesprek aan het bureau. (07-177154)

Onwel geworden bestuurder met auto in de vijver
ASSEN - Vrijdagmorgen raakte een 42-jarige man uit Assen met zijn auto in het water bij de Arendshorst aan de Nobellaan. De politie trof de man op het dak van de auto aan, een duikploeg van de brandweer bracht de man aan de kant.. Hij verklaarde onwel geworden te zijn. De man werd per ambulance naar het Wilhelminaziekenhuis overgebracht voor onderzoek. (07-176826)

Onder invloed op de fiets
ASSEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten een man op een racefiets over de Riete rijden. Hij had geen verlichting, reden waarom hij gemaand werd te stoppen. De man verhoogde daarop zijn snelheid maar ging onderuit en kwam tegen een geparkeerde auto tot stilstand. Een blaastest wees een alcoholpromillage uit van 1,7. De 25-jarige Assenaar kreeg van het Openbaar Ministerie een transactie aangeboden van ¤ 140,-. (07-177126)

Beginnend bestuurder glaasje teveel op
HAVELTE - Vrijdagmiddag kwam een 20-jarige man uit Darp met zijn auto tot stilstand tegen een lichtmast aan de Dorpsstraat. De man beweerde bij hoog en bij laag dat hij niet gedronken had. Een test wees een alcoholpromillage uit van 0,43 promille. Daarna herinnerde hij zich dat hij toch nog een flesje bier gedronken had. De man kreeg een dagvaarding mee. (07-177040)

Trieste mijlpaal voor alcomobilist
EEXT - In de nacht van vrijdag op zaterdag controleerden agenten de bestuurder van een auto toen hij over de Provincialeweg reed. Controle wees uit dat de 58-jarige man uit Gieten een alcoholpromillage had van ruim 1 promille. De man werd voor de dertigste keer voor een soortgelijk feit aangehouden. Zijn auto werd in beslag genomen. (07-177107)

Alcomobilist
BEILEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag controleerden agenten een 40-jarige bestuurder uit Assen toen hij over het Wilhelminaplein reed. Een blaastest wees een alcoholpromillage uit van 0,6. Omdat de bestuurder een recidivist is kreeg hij een dagvaarding mee. (07-177127)

Agenten vorderen rijbewijs in
ASSEN - Agenten zagen vrijdagmiddag aan de Balkenweg dat een bestuurder verkeersregels overtrad en het overige verkeer in gevaar bracht. Hij probeerde eerst de oprit naar de A28 in de richting Groningen op te rijden, trotseerde tegemoetkomende verkeer dat ternauwernood voor deze man kon stoppen. Daarna reed de man de A28 op in de richting van Beilen. De agenten gaven de man een stopteken dat hij voortdurend negeerde. Met behulp van een tweede politieauto gelukte het uiteindelijk om de man tot stoppen te dwingen bij de afslag naar Beilen. Het rijbewijs van de 85-jarige man uit Emmen is ingevorderd. Maandag wordt van de man een verklaring opgenomen. (07-177008)

Politie ziet recidivist zonder rijbewijs rijden
MEPPEL - Vrijdagavond controleerden agenten de 41-jarige bestuurder uit Noordwolde (Fr) toen hij over de Zomerdijk reed. De man reed in een auto die niet APK-gekeurd was en zijn rijbewijs was ongeldig verklaard. De man is dit jaar al drie keer eerder aangehouden omdat hij reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. (07-177062)

Man verzet zich tegen agenten
HAVELTE - In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten een man over de Dorpsstraat rijden. Bij de controle gaf de man aan dat hij zijn rijbewijs niet bij zich had en noemde zijn naam. Controle bij de Meldkamer wees uit dat die man geen rijbewijs had. Toen de man daarmee geconfronteerd werd zei hij dat de politie het maar moest uitzoeken en weigerde hij elke medewerking. Hierop werd hij aangehouden waartegen hij zich verzette. Ook weigerde hij een veiligheidsfouillering. De man is ingesloten. Zaterdagmorgen bleek zijn opgegeven naam juist, een 21-jarige man uit Ruinerwold. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Uit principiële overweging droeg hij geen ID-bewijs bij zich. (07-177122)

Man mist dure grasmaaier
SMILDE - Een 49-jarige man uit Smilde deed aangifte bij de politie van vermissing van zijn zwarte Husqvarna grasmaaier ter waarde van ruim ¤ 11.000,-. De maaier is weggenomen vanuit een schuur aan de Vaartweg, vermoedelijk donderdagmiddag. Toen is namelijk ook de aanhangwagen zijn buurman weggenomen en vermoedelijk hebben deze twee diefstallen met elkaar te maken. (07-176918)

Politie treft illegale werknemers in de keuken aan
VRIES / PATERSWOLDE - Een team van de politie heeft in de keuken van twee restaurants mannen aangetroffen waarvan vermoed wordt dat zij illegaal in Nederland verblijven. Aan de Brink in Vries en de Boterdijk in Paterswolde konden deze mannen geen identiteitspapieren tonen, vermoedelijk zijn zij van Chinese nationaliteit. De vreemdelingendienst stelt een onderzoek in. (07-177050, 07-177048)

Verkeerscontrole
VRIES - RODEN - Op vrijdagmiddag werd van 14.00 tot 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden aan de Nieuweweg en Leeksterweg in Roden en het Kornoeljeplein in Vries. Achttien bestuurders kregen een bekeuring omdat zij de autogordel niet droegen en drie personen voor het niet handsfree bellen. (07-177023)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, telefoon 0592 451280.



Laatst gewijzigd 15-09-2007 12:55 | © Politie Drenthe