Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 15 september 2007

Man aangehouden na mishandeling vriendin

OOSTERHOUT: De politie hield op vrijdagavond omstreeks 21.45 uur een 24-jarige man uit Nuenen aan. De man wordt ervan verdacht zijn 42-jarige vriendin in haar woning in het Noorden van Oosterhout te hebben mishandeld. Ze hield hieraan o.a. zwellingen en blauwe plekken op het hoofd over. Aanleiding voor de mishandeling was een relationeel conflict.
Naast de mishandeling had de man ook meerdere vernielingen in de woning aangericht. Hij is in verzekering gesteld.

Proefverlof eindigt met rijden onder invloed

OOSTERHOUT: Op zaterdag omstreeks 01.30 uur wilde de politie een voertuig controleren wat met piepende banden was weggereden op de Klappeijstraat. Bij het zien van de politie gaf de bestuurder gas. In de Ridderstraat gaf de politie de bestuurder, die met een snelheid van ongeveer 100 km/u reed een stopteken. Hier voldeed hij niet aan. Uiteindelijk stopte de automobilist in de Goselingstraat. De bestuurder rook naar alcohol en werd aangehouden. Bij zijn aanhouding ging de man ervandoor. Hij kon korte tijd later worden aangehouden in een tuin aan de Boischotlaan, waar hij over de schutting gesprongen was. De 39-jarige man uit Dongen raakte hierbij gewond aan zijn sleutelbeen. Het bleek om een gedetineerde op proefverlof te gaan. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 530 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 5 uur. Aan zijn proefverlof kwam abrupt een einde. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autodiefstal

WAALWIJK: Op vrijdagavond is tussen 19.30 uur en 20.30 uur een auto gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Professor Lorentzweg. Het gaat om een gele Jaguar cabriolet met kenteken SX-JR-39. de auto heeft een zwart dak en een verchroomd kofferrek achterop. Het gaat om een oldtimer. De politie heeft aangifte opgenomen van de eigenaar en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Resten hennepkwekerij aangetroffen in woning

DUSSEN: Op zaterdagavond werd in een pand aan de Oude Kerkstraat een hennepkwekerij ontdekt. De stroom van het pand was uitgevallen en de eigenaar ging poolshoogte nemen. Hierbij bleek dat vermoedelijk de verhuurders drie ruimten van het huis hadden ingericht als hennepkwekerij en dat de stroom illegaal werd afgetapt. Ze waarschuwden de politie. In de drie vertrekken werden resten van een hennepkwekerij aangetroffen. De apparatuur was er nog wel, maar de planten waren niet meer aanwezig. De kwekerij is geruimd. Het energiebedrijf heeft de stroom afgesloten en de meter in beslag genomen.

Beginnend bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed

WAALWIJK: De politie hield op zaterdag omstreeks 00.45 uur een 20-jarige man uit Kaatsheuvel aan voor rijden onder invloed. Dit gebeurde op de Floris V-laan. Uit een blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek een uitslag van 415 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd, omdat het hier om een beginnend bestuurder gaat. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg