KNHS


Nederland start als derde in de Samsung Super League 15 september 2007

BARCELONA (KNHS) - Het Nederlandse oranje kwartet heeft in de finale van de Samsung Super League de derde startpositie geloot. Duitsland start als eerste, voor Groot-Brittannië.

Voor Gilles Bertrand de Balanda, de chef d'equipe van het in degradatienood verkerende Franse team, was de vierde plek die zijn team lootte aanleiding voor de opmerking: "Als we dit morgen als eindresultaat hebben ben ik tevreden". Direct na de Fransen komen de Zweden, die laatste staan in de competitie, terwijl de Belgen de zesde startplek hebben. Spanje, die met een wildcard aan deze landenwedstrijd mag deelnemen, heeft de zevende positie, terwijl Zwitserland de achtste vertrekpositie heeft geloot voor de USA, die als laatste land van start gaan.
De strijd om de eindzege lijkt te gaan tussen Duitsland en Zwitserland, terwijl Frankrijk, Zweden en Nederland onderling lijken te gaan uitmaken wie gaat degraderen. Gezien het sterke presteren van de Nederlandse ruiters in de Grote Prijs van Barcelona op vrijdagavond, waar alle vier de combinaties die op zondag in de Samsung Super League van start gaan wisten door te dringen tot de barrage en daarin tweede (Dubbeldam), vierde (Gerco Schröder), vijfde (Zoer) en tiende (Ben Schröder) werden lijkt het er sterk op dat de Nederlandse ruiters zich in de strijd kunnen gaan mengen om de zege in Barcelona.
Voor Nederland start als eerste Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC Up And Down, gevolgd door Ben Schröder (Tubbergen) met BMC Rubert R. Albert Zoer (Echten) is de derde starter voor Nederland met Okidoki, terwijl Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Berlin de laatste man is.
De eerste manche start zondagmiddag om 15.30 uur, terwijl de tweede manche van start gaat om 17.30 uur.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.csiobarcelona.com

Tussenstand Samsung Super League na 7 wedstrijden: (Tijdens de finale in Barcelona worden dubbele punten verdeeld)


1) Duitsland - 47,75

2) Zwitserland - 32,75

3) Groot-Brittannië - 30,50

4) België - 27,75

5) USA - 26,50

6) Nederland - 25,50

7) Frankrijk - 20,25

8) Zweden - 16,50

In Barcelona zijn de volgende punten te verdelen: 20 14 10 8 6 4 2 1