Ingezonden persbericht

Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors
15-9-2007; Betreft tweede trainingsdag verslag Grand Prix Portugal, circuit Estoril ( 4.182 m)

Snellere rondetijden brengt Litjens (26e) en Webb (29e) geen positieverbetering

De jongens van het DeGraaf Grand Prix team verbeterden op de tweede trainingsdag van de Bwin.com Grande Premio de Portugal hun rondetijden aanzienlijk. Maar doordat het veld dicht bij elkaar zat, leverden de snellere tijden geen positieverbetering op. Joey Litjens wist 0,3 seconde van zijn eerste kwalificatietijd af te rijden, maar zakte van de 25e naar de 26e positie op de startgrid. Danny Webb wist zelfs 0,6 seconde sneller te rijden maar moest ook een plaatsje inleveren en zal vanaf de 29e positie aan de race beginnen.

In de vrije ochtendtraining doken beide rijders al onder hun eerste kwalificatietijd. Een goede nachtrust en een bezoekje aan de Clinica Mobile hadden ervoor gezorgd dat Litjens zijn griep een beetje te boven was. Een stuk fitter dan op de eerste dag in Portugal wist hij de vrije training te eindigen met een rondje van 1.47,36 en Webb bracht de Honda naar 1.47,58 wat de heren op, respectievelijk, de 25e en 27e positie bracht. In de definitieve kwalificatie was het maar liefst 13 graden warmer dan in de ochtend. Het was daardoor des te moeilijker om snellere tijden te rijden. Toch wisten Litjens en Webb dezelfde tijden als in de vrije training te realiseren, maar leverde niet het gewenste resultaat op.

Joey Litjens: "Het was erg zwaar voor mij om met een griep de trainingen te rijden. Toch kon ik goede tijden rijden en ik was dan ook erg blij dat ik me een stuk beter voelde toen ik opstond. Ik wist dan ook in de vrije training meteen mijn kwalificatietijd te verbeteren en dat gaf mij vertrouwen voor de kwalificatie. Ik kon in de kwalificatie nog eens 0,3 seconde van mijn tijd rijden, maar viel net buiten de zesde startrij op de 25e positie. Dat vond ik erg jammer, want mijn doel was om bij de eerste 24 te kwalificeren. Er is geen man overboord natuurlijk, want het moet in de race echt gebeuren. Ook hier hoop ik weer op een goede start en gezien mijn constante rondetijden en de kleine verschillen met de andere rijders, denk ik dat een top 20-finish erin moet zitten."

Danny Webb wist een enorme stap te maken in de vrije training. Maar liefst 0,6 seconde reed hij van zijn kwalificatietijd af en deze tijd was ook minimaal het doel voor de kwalificatie. Ook in de warmere weersomstandigheden kon Webb zijn rondetijd evenaren en reed naar de 29e startpositie.

Danny Webb: "Na de vrije training was ik wel tevreden met een 47'er. Voor mij is dit een nieuw circuit en dan gaan de tijden in het begin snel naar beneden en verwacht ik ook dat deze trend doorzet. Iedere training wist ik wel een halve seconde sneller te rijden en ik hoopte dat dit in de kwalificatie ook zou lukken. Helaas lukte het niet en reed ik dezelfde rondetijd dan in de vrije training. De tijd op zich is niet verkeerd, maar ik word niet echt blij van een 29e startpositie. Daarmee kan ik niet tevreden zijn. Hans Spaan heeft mij laten zien waar ik volgens de computerdata nog tijdwinst kan boeken en dat zal ik in de warmup proberen. Vooral in laatste bocht laat ik het liggen en met het advies van Hans denk ik dat daar zeker 0,2 tot 0,4 seconde te winnen valt. De motor loopt in ieder geval goed en ook de vering is prima voor elkaar. Ik moet het zelf doen en dat zal ik morgen laten zien in de race."

Uitslag 125cc kwalificatie
Voor de volledige 125cc kwalificatie uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

Uitslag 250cc kwalificatie:
Voor de volledige 250cc kwalificatie uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

Uitslag MotoGP klasse (tot 800cc 4-takt):
Voor de volledige MotoGP kwalificatie uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

************