Gemeente Asten


10-09-2007
Week van de Vooruitgang 16 t/m 22 september

Fietsen naar je werk op maandag 17 september
Het groeiend autogebruik heeft een aantal nadelige gevolgen zoals milieuvervuiling en verkeersonveilige situaties. De gemeente Asten staat positief tegenover de Week van de Vooruitgang. Voor de eigen medewerkers organiseert zij daarom op maandag 17 september een actiedag 'Fietsen naar je werk'. Het is de bedoeling dat die dag zoveel mogelijk ambtenaren op de fiets naar het werk komen. Burgemeester en wethouders geven natuurlijk het goede voorbeeld. Bovendien worden ambtenaren die een week lang op de fiets komen beloond met een regenpak.
Ook transportbedrijf Gebroeders van Eijk, zorgcentrum De Lisse en Hema Asten stimuleren hun medewerkers om op 17 september op de fiets naar het werk te komen. Hema Asten beloont alle medewerkers die een week lang op de fiets naar het werk komen met een fietstas.

Scholen
Een aantal scholen houdt actie op donderdag 20 september met het thema Op voeten en fietsen naar school, zoals ook basisschool St. Antonius. Deze school probeert alle kinderen en hun ouders te motiveren om die dag alleen te voet of met de fiets naar school te komen. Voor de kinderen die op korte afstand van de school wonen start op vier plaatsen in Heusden een L O O P B U S. Het kind dat het verste weg woont start en loopt naar school. Kinderen en hun ouders sluiten hierbij aan, zodat een hele stoet ontstaat, richting school. Op de Bonifatius school organiseert men de hele week weer een autoloze week; op donderdag 20 september doet de L O O P B U S ook deze school aan. Alle kinderen en leerkrachten gaan die dag vanaf een aantal vaste vertrekpunten lopend naar school en bij verschillende haltes kunnen kinderen aansluiten. Bij school worden ze feestelijk opgewacht. Die week van de vooruitgang valt samen met de campagne tegen agressief rijgedrag. Ook daar haakt een aantal scholen op in, door activiteiten te organiseren.