Politie Groningen

Zondag 16 september 2007

Provincie Groningen, 16-09-2007

Groningen: snackbar overvallen

Een snackbar aan de Aweg in Groningen is zaterdagavond door een onbekende man overvallen. De dader kwam omstreeks 22.40 uur het pand binnen en bedreigde het personeel. De man wist er met een geldbedrag vandoor te gaan. Het gaat om een blanke man met blond haar en een stevig postuur. Hij is ongeveer 1.80 m. De man droeg een spijkerbroek, een gewatteerde jas en een bivakmuts. De onbekende man is na de overval in de richting van het Hoendiep gelopen. De politie stelt een onderzoek in. Mensen die iets over het incident of over de identiteit van de verdachte kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Hoogezand: man neergestoken

Een 42-jarige man uit Foxhol is zaterdagnacht gewond geraakt. De man was neergestoken door een 21-jarige man uit Groningen. De politie trof het slachtoffer aan in een auto aan de Castor in Hoogezand. Beiden mannen hadden onenigheid gekregen. De aanleiding hiervan is onbekend. De onenigheid escaleerde waarop het slachtoffer in de borst werd gestoken. De man uit Foxhol is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is aangehouden en ingesloten. Ook een 40-jarige man uit Hoogezand is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: agressieve man aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht een nog onbekende man aangehouden. Agenten zagen de man op de Grote Markt agressief op een groepje jongeren aflopen. Toen zij de man hierover aanspraken, weigerde hij zich te legitimeren. Hierop is hij aangehouden. Bij aankomst op het bureau uitte de man diverse beledigingen en bedreigingen in de richting van de agenten. De man wilde nog altijd niet zijn identiteit bekend maken. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: man in elkaar geslagen

Een 21-jarige man uit Zuidwolde is zaterdagnacht omstreeks 4.15 uur op het Heerdenpad in Groningen in elkaar geslagen. De man fietste over het fietspad toen hij werd ingehaald door een scooter. De bestuurder van de scooter probeerde uit te halen naar de fietser. Dit mislukte. Een achterop komende fietser fietste vervolgens tegen de 21-jarige aan. Daarna kreeg hij enkele klappen in het gezicht. De aanleiding is volstrekt onbekend. De man die geslagen heeft, is ongeveer 1.90 m. lang en heeft een kaal hoofd. De politie stelt een onderzoek in.

Haren: man neergestoken na onenigheid

Een 35-jarige man uit Haren is zaterdagnacht aan de Rijksstraatweg in zijn woonplaats neergestoken. De man had in een café in Groningen onenigheid gehad met een 35-jarige plaatsgenoot. Aanleiding zou een financiële lening zijn. In het café was er over en weer geslagen, maar ging de latere verdachte van het steekincident er vandoor. In Haren troffen beide mannen elkaar opnieuw. Er ontstond wederom onenigheid. Op een gegeven moment stak de verdachte een mes in de buik van het slachtoffer. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte kon door de politie worden aangehouden en is ingesloten.

Bellingwolde: motorrijder onderuit

Een 60-jarige motorrijder uit Groningen is zaterdagochtend op de Oudeschanskerweg in Bellingwolde gewond geraakt. De man nam de bocht vermoedelijk iets te ruim en schrok vervolgens van een tegemoetkomende personenauto. Door de stuurcorrectie belandde de Stadjer in de berm en ging onderuit. De motorrijder is enige tijd buiten bewustzijn geweest. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Veendam: fietser gewond op rotonde

Een 64-jarige fietser uit Veendam is zaterdagmiddag in zijn woonplaats gewond geraakt. Hij kreeg op de rotonde op de kruising Jakob Bruggemalaan/Ubbo Wilkensstraat geen voorrang van een 86-jarige automobilist uit Veendam. De automobilist verliet de rotonde, terwijl de fietser de rotonde pas een afslag later had willen verlaten. De fietser is met pijn aan rug en heup overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Appingedam: man bekeurd voor gooien verkeersbord

De politie heeft zaterdagnacht een 20-jarige man uit Appingedam bekeurd. De man liep met een verkeersbord onder zijn arm en gooide dat bij het station in zijn woonplaats op het spoor. Agenten zagen dat en hebben de man bekeurd voor baldadigheid. Het verkeersbord is verwijderd.

Pieterburen: automobilist gedraagt zich gevaarlijk

De politie heeft zaterdagnacht op de Hoofdstraat in Pieterburen een 37-jarige automobilist uit Pieterburen aangehouden. Agenten zagen de man met hoge snelheid voorbij rijden. Hij bereikte hier snelheden tot 160 km/uur, terwijl 80 km/uur de maximum toegestane snelheid is. Agenten moesten de man vanwege hun eigen veiligheid laten gaan. Even later kwam hij weer voorbij, terwijl de auto aan de achterzijde een lekke band had. De man reed door op de velg. Bij controle bleek de man bovendien onder invloed van ruim 1 promille alcohol. Daarnaast werd in de woning van de verdachte een kleine hennepkwekerij aangetroffen. In totaal gaat het om 56 plantjes. De kwekerij zal worden ontmanteld en vernietigd. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen rijbewijzen moet invorderen van te snelle weggebruikers of automobilisten onder invloed.

Groningen, Julianaweg: een 32-jarige automobilist uit Aduard werd geklokt met een snelheid van 153 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid 100 km/uur is. De man had zijn rijbewijs niet bij zich. Daarop is zijn auto in bewaring genomen. Later op de dag kwam de man zijn rijbewijs afgeven.

Groningen, Laan 1940-1945: een 22-jarige motorrijder uit Wijk bij Duurstede reed met een snelheid van 150 km/uur waar 70 km/uur de maximum toegestane snelheid is. De beginnend bestuurder moest hierop zijn rijbewijs inleveren.

Middelstum, N46: een 21-jarige automobilist uit Uithuizermeeden reed hier met een snelheid van 155 km/uur, terwijl 100 km/uur de maximum toegestane snelheid is.

Groningen, Griffeweg: een 29-jarige automobilist uit Veendam bleek bij controle onder invloed van 1,8 promille alcohol. De man viel op doordat hij stil bleef staan voor een groen verkeerslicht, geen gordel droeg en in eerste instantie niet reageerde op een stopteken.

Groningen, Helperzoom: een 30-jarige automobilist uit Groningen bleek bij controle onder invloed van bijna 1 promille alcohol. De man trok de aandacht doordat hij een gesloten verklaring had genegeerd. Op het bureau bleek het de derde keer binnen een jaar te zijn dat de man is betrapt op rijden onder invloed. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.

Veendam, Mr. J.R. Moddermanstraat: een 28-jarige automobilist uit Zevenhuizen bleek bij controle onder invloed van 2,2 promille alcohol. Bovendien bleek de man vanwege rijden onder invloed al een rijontzegging te hebben.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1066, aantal overtredingen: 180, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Bornholmstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 1300, aantal overtredingen: 253, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Grijpskerk, Waardweg: aantal geregistreerde voertuigen: 350, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.