Meer dan 5.000 dieren op vierde Beestiggoed in Peer


Vlaanderens grootste dieren- en plattelandshappening pakt ook uit met groot tuindorp

PEER, 20070822 -- Vlaanderens gezelligste plattelandsevenement Beestiggoed is dit jaar aan zijn vierde editie toe. Ook dit jaar worden opnieuw meer dan 10.000 bezoekers verwacht. Op zondag 16 september serveert de buitenlevenhappening in het groene Belgisch-Limburgse Peer 101 speciale attracties. Meer dan 5.000 dieren in alle maten spelen de hoofdrol maar andere blikvangers zijn de aangelegde tuinen in het grote overdekte tuindorp, de drie circusshows en de buitenlevenbeurs. Extra uitsmijter: een gratis pakje eitjes voor de eerste 500 gezinnen! Beestiggoed is een organisatie van vzw De Dommellandse Dierenvrienden, met de gewaardeerde hulp van de stad Peer.

"Een hele dag plezier voor het hele gezin" is het motto van Beestiggoed. Vandaar ook het bijzonder uitgebreide programma. Enkele blikvangers:

- Dieren: op het vlak van dieren haalt Beestiggoed voor deze editie werkelijk alles uit de kast. Tientallen verenigingen komen hun favoriete dieren voorstellen. Meer dan 5.000 dieren en hun baasjes hebben hun komst al bevestigd. Daarbij alles van kameleon en papegaai, over rashond en lama tot raskip en minischaap. Veel aandacht ook voor het hondendorp en het paardendorp. In elk dorp tonen tal van rassen en hun baasjes zich van hun beste kant. Bovendien mag u zich in de showpistes verwachten aan een hondenmodeshow, een spectaculaire paardenstuntshow, schapendrijven, educatieve roofvogeldemo's en diverse andere demonstraties,
Leuk nog: ook de Serama-kip zal er zijn op Beestiggoed. Dit kipje is niet groter dan een colablikje en werd onlangs uit Amerika geïmporteerd.

- Tuindorp: nieuwe topattractie op Beestiggoed is het Tuindorp. Centraal ligt de overdekte tuin van liefst tien are, aangelegd door Limburgse tuinspecialisten. Bovendien bouwt de Leuvense universiteit een exclusieve expo rond bananen(planten). In een speciale ecologische hoek schenken organisaties als Velt, Natuurpunt en de compostmeesters uitgebreid aandacht aan ecologisch tuinieren. Diverse speciaalclubs geven info over planten en bloemen. En dan zijn er natuurlijk de vele standhouders die een uitgebreid gamma aan tuinproducten en planten te koop aanbieden.

- Buitenlevenbeurs: voor bijzondere producten kan u tijdens Beestiggoed terecht bij de bijzondere buitenlevenbeurs. In en rond de beurstenten vindt u streekproducten, kazen, honing, heerlijke wijnen maar ook dierenbenodigdheden, antiek en curiosa, stoere buitenkleding, tuin- en interieurdecoraties en veel meer. Aan alles voor het (h)eerlijke buitenleven is gedacht!

- Animatie: geen Beestiggoed zonder de juiste randanimatie. Zoals Marc Picar met zijn fabuleuze ganzenfanfare. De voorbije seizoenen kon u ze al aan het werk zien in de Efteling, nu komen ze uitzonderlijk voor Beestiggoed naar Peer. Onder leiding van tamboer-maître Marc trekt een legertje ganzen als een volleerd kwekkende fanfare over het feestterrein. Voor nog meer muziek zorgen de uitbundige djembéspelers. Enthousiaste geesten krijgen de kans om helemaal op te gaan in de Afrikaanse ritmes én mee te spelen.

- Circus Bavaria: Beestiggoed heeft de smaak goed te pakken en serveert haar bezoekers dit jaar opnieuw een volledig circus. Zo zal het Nederlands-Belgische circus Bavaria, op tournee met haar jubileumshow, op 16 september neerstrijken op de terreinen van Beestiggoed. Op het programma staat onder meer duizelingwekkende akrobatiek, paarden- en geitennummers en de dolle fratsen van de Amerikaanse topclown Rudy Rudini. Circus Bavaria brengt haar show - telkens één uur lang - drie keer op deze Beestiggoed-dag. Gratis inbegrepen in uw toegangsticket.

- Oldtimers: voor het nostalgische tintje op Beestiggoed zullen onder meer de oldtimerauto's zorgen. Liefhebbers van agrarisch motorengeweld kunnen zich verlekkeren aan antieke tractoren en oude landbouwmachines.

- Gratis eitjes: Beestiggoed voorziet voor de vroege bezoekers een extra uitsmijter. Voor de eerste 500 gezinnen staat een pakje eitjes klaar.

- Bovenstaande is slechts een kleine impressie van wat de Beestiggoed-bezoeker mag verwachten op 16 september. Op het programma staan in totaal meer dan 101 leuke attracties.

Praktische info

Beestiggoed, evenement voor dier, tuin en platteland
Zondag 16 september 2007
10-18 uur
Manegedomein Panhof
Peer (Panhovenstraat, baan Peer-Kaulille)
BELGIÊ

Toegang: 8 euro (volw.), 4 euro (kinderen tot 12 j), gratis (tot 3 jaar).

Website: www.beestiggoed.be





Beestiggoed dieren- en plattelandshappening